Aanvoerder Sporting bezorgt Keizer zeer welkome opsteker

Reacties

Marcel Keizer heeft met Sporting Portugal eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Na vier wedstrijden zonder zege werd er op bezoek bij de hekkensluiter wel gewonnen, al was het niet heel overtuigend.

Aanvoerder Sporting bezorgt Keizer zeer welkome opsteker
Feirense
Feirense
1 - 3
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Na de vliegende start van Keizer in Lissabon was er de afgelopen weken zand in de motor gekomen. Sporting won wel de Taça da Liga, maar kon de landstitel uit het hoofd zetten na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Na de pijnlijke 2-4 nederlaag tegen Benfica waren er zelfs al witte zakdoekjes zichtbaar in het thuispubliek. President Frederico Varandas nam het later voor de Nederlander op.

Met Feirense trof Sporting zondag een ideale tegenstander om weer wat vertrouwen op te doen. De laagvlieger won dit seizoen zijn eerste twee competitieduels, maar wist de volgende achttien wedstrijden in de Primeira Liga niet te winnen. Om tegen Sporting wel een resultaat te behalen, werden de mouwen opgestroopt. Feirense verdedigde fel op de eigen helft en maakte veel overtredingen om de bezoekers uit hun spel te halen. Daar had Sporting erg veel moeite mee. Bas Dost werd maar weinig in stelling gebracht, al kreeg hij in de eerste helft nog wel een mogelijkheid op de openingstreffer.

Op slag van rust was het Wendel die de ban brak. De middenvelder kopte een voorzet van winteraanwinst Cristian Borja binnen. Een klein kwartier na de hervatting verdubbelde Bruno Fernandes de score. De Sporting-aanvoerder scoorde met een duikkopbal na een prima voorzet van Abdoulaye Diaby. Tien minuten later liet Fernandes ook de 0-3 aantekenen. De Portugese middenvelder krulde een vrije trap fraai over de muur in de bovenhoek.

In de 76ste minuut deed Feirense nog iets terug via Steven Petkov, maar tot een echt slotoffensief kwam de hekkensluiter niet. Sporting trok de zege zonder al te veel problemen over de streep en heeft zo weer wat meer ademruimte op de ranglijst. Het verschil met nummer vijf Moreirense is nu zeven punten. De vierde plaats geeft in Portugal recht op Europa League-voetbal.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2018/2019

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
103-31
+72
87
2
FC Porto
34
27
4
3
74-20
+54
85
3
Sporting Lissabon
34
23
5
6
72-33
+39
74
4
Sporting Braga
34
21
4
9
56-37
+19
67
5
Vitória Guimarães
34
15
7
12
46-34
+12
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.