Aanvoerder Bonucci laat zwalkend Milan in de steek

Reacties

AC Milan heeft zondagmiddag voor de vierde keer op rij niet gewonnen in de Serie A. De extreem gerenoveerde formatie van trainer Vincenzo Montella verliest de Italiaanse top daardoor nog verder uit het oog. Kevin Strootman en AS Roma wonnen wel.

Aanvoerder Bonucci laat zwalkend Milan in de steek

AC Milan - Genoa 0-0
Na drie verliespartijen op rij in de competitie stond er veel druk op Milan voor het thuisduel met Genoa. In de Europa League was ook het doelpuntloze gelijkspel tegen AEK Athene teleurstellend. De baan van trainer Montella, die deze zomer de beschikking kreeg over liefst elf nieuwe spelers, stond daarom op losse schroeven.

Aanvoerder Leonardo Bonucci moest de geplaagde Milanezen in zwaar weer bij de hand nemen, maar juist de ervaren verdediger ging in de fout. Na 25 minuten zette hij zijn elleboog vol in het gezicht van Aleandro Rosi, die daar een behoorlijk bebloed gezicht aan over hield. Arbiter Piero Giacomelli kon niet anders dan de rode kaart trekken.

Met tien man kreeg Milan de boel niet op de rit, waardoor de ploeg nu slechts dertien punten heeft verzameld uit negen wedstrijden. Fiorentina gaat door de 0-3 zege bij Benevento over de achttienvoudig kampioen heen. Milan staat nu elfde.

Torino - AS Roma 0-1
Strootman had opnieuw een basisplaats bij Roma, dat doordeweeks indruk maakte in de Champions League. Op bezoek bij Chelsea eindigde een spektakelstuk in een 3-3 gelijkspel. Roma had het moeilijk in Turijn, maar net als tegen Chelsea maakte linksback Aleksandar Kolarov de eerste treffer van de Romeinen. De van Manchester City overgekomen Serviër schoot een vrije trap prachtig in de bovenhoek. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar voor Roma, dat nu vijfde staat. Rick Karsdorp, die op de weg terug is, bleef overigens negentig minuten op de reservebank bij de bezoekers.

Atalanta Bergamo - Bologna 1-0
Marten de Roon had een basisplaats bij Atalanta, Hans Hateboer en Robin Gosens begonnen op de reservebank, laatstgenoemde viel een kwartier voor tijd in. Dat deed hij bij een 1-0 stand. Die had Andreas Cornelius op het scorebord gezet. De ploeg uit Bergamo gaf de Europa League-zege op Apollon Limassol (3-1) daardoor een goed vervolg.

Overige uitslagen:
Benevento - Fiorentina 0-3
SPAL - Sassuolo 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.