'Aanvaring tussen Mané en Nagelsmann maakt opdracht Tuchel duidelijk'

Reacties

Thomas Tuchel heeft dinsdag zijn eerste training als trainer van Bayern München geleid. Daarbij viel een specifiek moment de Duitse media op, een goed bedoeld schopje onder de kont voor Leroy Sané. Het staat symbool voor een breder thema bij de Duitse recordkampioen.

'Aanvaring tussen Mané en Nagelsmann maakt opdracht Tuchel duidelijk'
© Pro Shots

Voor Tuchel ligt er namelijk de schone taak om de paradepaardjes van Bayern weer in het gareel te krijgen. Zo kwam Sané onder de vorige week ontslagen Julian Nagelsmann bijvoorbeeld niet goed uit de verf, al was zijn relatie met de 35-jarige trainer volgens Sport1 prima. Tuchel ziet voor de 27-jarige vleugelspits een belangrijke rol weggelegd en voerde dinsdag op het trainingsveld een individueel gesprek met hem om die boodschap over te brengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Bild moet Tuchel ook Serge Gnabry en Sadio Mané weer aan de praat krijgen. De twee vleugelspelers werden door Nagelsmann soms ook in het centrum neergezet, maar dat is niet de plek waar zij het best uit de voeten kunnen. Met name Mané zou niet altijd blij zijn geweest met de beslissingen van Nagelsmann, tegen wie hij na de return tegen Paris Saint-Germain zou zijn uitgevallen wegens de in zijn ogen te korte invalbeurt.

Mané was toen net terug van een blessure, maar was volgens Bild desondanks ontevreden dat hij tegen PSG maar acht minuten mocht meedoen. De boulevardkrant stelt dat Nagelsmann zichtbaar geïntimideerd was door de dertigjarige Senegalees en gaf hem drie dagen later een basisplaats tegen FC Augsburg, maar wel als spits. Duitse media verwachten dat dergelijke incidenten onder de vijftien jaar oudere Tuchel niet zullen plaatsvinden.

Als trainer van Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain bewees Tuchel al te kunnen omgaan met vedettes als Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang, Kylian Mbappé en Neymar. Lothar Matthäus denkt dat de 49-jarige coach anders zal omgaan met de Bayern-spelers. 'Hij heeft bewezen succesvol te kunnen zijn en heeft grote clubs en grote spelers getraind. Hij is vijftien jaar ouder en zal anders met de spelers omgaan dan Julian.'

Kroos
Eerder kwamen er ook al verhalen naar buiten dat niet alle spelers in de Bayern-selectie nog achter Nagelsmann stonden. Toch blijft Toni Kroos het onbegrijpelijk vinden dat de trainer is ontslagen. 'Als ze denken dat dit sportief het beste is, dan zij het zo. Maar een week eerder stonden ze nog volledig achter hem. Er was even een moment dat ik het geloofde', zei de oud-speler van Bayern met enig cynisme in zijn podcast Einfach mal Luppen.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.