Aanklager zorgt met hoger beroep voor nieuwe wending in soap Beugelsdijk

Reacties

Tom Beugelsdijk moet toch nog vrezen voor een stevige schorsing naar aanleiding van het uitduel van ADO Den Haag met NAC Breda. De aanklager is in beroep gegaan tegen de vrijspraak van de verdediger.

Aanklager zorgt met hoger beroep voor nieuwe wending in soap Beugelsdijk

'De aanklager heeft zeker niets te doen dit weekend', aldus trainer Fons Groenendijk met een kwinkslag over de ontstane soap.

De aanklager stelde eerder deze week dat Beugelsdijk een elleboogstoot had uitgedeeld aan NAC-speler Pablo Mari en stelde hem een schikking van vier duels schorsing voor. Dat weigerde Beugelsdijk, waarop de eis zelfs werd verzwaard tot vijf wedstrijden. In plaats daarvan werd de ADO-verdediger vrijgesproken, omdat de aanklager zijn zaak behalve op de videobeelden nergens op kon bouwen. Pablo Marí legde namelijk geen belastende verklaring af.

'NAC heeft het op die manier heel netjes gedaan', vindt Groenendijk. 'Zo hoort het ook. Ik ken Tom als een goudeerlijke jongen. Als hij zegt dat hij vol voor de bal ging en niet eens wist dat er iemand bij hem in de buurt stond, dan geloof ik hem op zijn woord. Daarom vond ik het ook niet raar dat hij werd vrijgesproken. Ik was namelijk behoorlijk geschrokken van de strafeis.'

'Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren, dat de aanklager in beroep gaat is ook voor mij een verrassing', sluit de coach af. Indien Beugelsdijk alsnog geschorst wordt komt Nick Kuipers voorlopig waarschijnlijk niet in aanmerking om hem te vervangen. De afgelopen zomer van MVV overgenomen mandekker is opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn lies. Groenendijk heeft centraal achterin nog wel Thomas Meissner achter de hand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.