Aanklager laat Sparta-verdediger Pinto nog niet met rust na geseponeerd rood

Reacties

De rode kaart die Mica Pinto onlangs kreeg werd geseponeerd, maar de verdediger van Sparta Rotterdam wordt mogelijk alsnog geschorst. De aanklager betaald voetbal laat het er namelijk niet bij zitten.

Aanklager laat Sparta-verdediger Pinto nog niet met rust na geseponeerd rood
© Pro Shots

Pinto kreeg twee weken geleden rood in het uitduel met Go Ahead Eagles, voor een overtreding op Luuk Brouwers, na een ingreep van de VAR. Sparta ging daarna niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De kaart werd met succes aangevochten, want Pinto werd door de tuchtcommissie uiteindelijk vrijgesproken. Hij deed dit weekend dan ook gewoon mee in het met 3-1 gewonnen thuisduel met Fortuna Sittard.

Hoewel de tuchtcommissie eerder nog sprak van 'een gebrek aan bewijs', laat de aanklager betaald voetbal het er niet bij zitten. Sparta laat namelijk weten dat diezelfde aanklager in beroep gaat tegen het schrappen van de rode kaart. Zolang de zaak nog niet heeft gediend, is Pinto dan ook niet inzetbaar. Een datum voor het hoger beroep is nog niet gepland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.