Aanklager fluit Bax en VAR terug: geen schorsing Lundqvist

Reacties

FC Groningen hoeft zondag in de uitwedstrijd tegen AZ (16.45 uur) in elk geval niet twee spelers te missen. Ramon Pascal Lundqvist en Mike te Wierik kregen zondag rood in het tumultueuze thuisduel met FC Twente (1-3 nederlaag), maar Lundqvist wordt niet geschorst. Te Wierik heeft wel een schikkingsvoorstel voor twee duels gekregen, waarvan één voorwaardelijk.

Aanklager fluit Bax en VAR terug: geen schorsing Lundqvist
FC Groningen
FC Groningen
1 - 3
FC Twente
FC Twente

Nog voor de rust zag FC Groningen-coach Danny Buijs twee van zijn spelers naar de kant worden gestuurd door scheidsrechter Christiaan Bax. Eerst was het Lundqvist die Javier Espinosa bewust liet struikelen en er zo een counter uit haalde. Bax bekeek op aangeven van de VAR de beelden, gaf een rode kaart en sprak na afloop van natrappen: een terechte rode kaart dus in zijn ogen.

De aanklager betaald voetbal is het niet eens met Bax, zo blijkt uit een verklaring. 'De aanklager betaald voetbal heeft kennisgenomen van de ingediende verklaringen en beelden en vervolgens geoordeeld dat Lundqvist zich niet schuldig heeft gemaakt aan gewelddadige handeling, toen hij zijn directe tegenstander in de 41ste minuut op het middenveld ten val bracht. Daarmee is de overtreding niet wettig en overtuigend bewezen en de zaak geseponeerd', valt er te lezen op de website van FC Groningen.

FC Groningen-aanvoerder Te Wierik werd niet veel later, in de blessuretijd van de eerste helft, ook naar de kant gestuurd nadat hij volgens de arbitrage met gestrekt been inkwam. 'Ik probeer nog iets weg te draaien, maar ik raak hem heel licht met mijn hak. Ik heb echt geen intentie om hem een rotschop te geven, voor mijn gevoel raakte ik hem bijna niet. Ik schamp hem. Het is niet handig om in die situatie te komen, dat reken ik mezelf aan, dat ik te laat kom. Natuurlijk is het wild inkomen', stelde de captain. Te Wierik heeft echter wél een schikkingsvoorstel gekregen van één wedstrijd onvoorwaardelijk en één wedstrijd voorwaardelijk.

FC Groningen heeft nog niet bekend gemaakt of de club akkoord gaat met het schikkingsvoorstel voor Te Wierik. Als de club akkoord gaat, mist de verdediger het uitduel met AZ.

Verslaggever Jan Mennega over het verhitte avondje in Groningen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.