Aanklager én PEC Zwolle komen in actie na twee onrustige uitduels op rij

Reacties

PEC Zwolle moet vrezen voor sancties. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de rellen tijdens het uitduel met Go Ahead Eagles, terwijl de club zelf in actie komt, aangezien het tegen FC Utrecht wederom fout ging.

Aanklager én PEC Zwolle komen in actie na twee onrustige uitduels op rij
© Pro Shots

PEC speelde iets meer dan een week geleden bij Go Ahead, de IJsselderby ging met 1-0 verloren. Dat verhitte duel werd bovendien tweemaal onderbroken omdat fans van beide ploegen met vuurwerk en/of stoeltjes gooiden. Afgelopen weekend volgde vervolgens de 5-1 nederlaag bij FC Utrecht, ook in die wedstrijd ging het mis. Enkele fans van PEC probeerden uit te breken uit het uitvak en wilden de confrontatie met een deel van het thuispubliek zoeken. Er moest zelfs politie aan te pas komen.

PEC laat nu weten dat de aanklager een vooronderzoek is gestart naar Go Ahead-uit. 'Samen met de lokale vierhoek wordt er nu onderzocht wat er exact in beide stadions heeft afgespeeld', aldus de club, die dus ook FC Utrecht-uit meeneemt in het onderzoek. 'Daarbij wordt zowel gekeken naar de rol van onze uit- en de thuissupporters, alsmede naar de acties van het beveiligend personeel. Vanzelfsprekend keuren wij als club elke vorm van ontoelaatbaar gedrag af en nemen wij passende maatregelen wanneer dit mensen gelieerd aan de club betreft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.