Aangeslagen Van der Gaag: 'Tweede helft NAC deed pijn aan de ogen'

Na de 2-0 nederlaag bij FC Emmen gaat NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag met een rotgevoel de interlandperiode in. De Bredanaars waren drie duels ongeslagen, maar konden tegen de promovendus geen vuist maken.

'Als we nu kruipend het veld af waren gegaan omdat we alles hebben gegeven, dan kun je verliezen. Maar de manier waarop we verloren… alles wat je een klein beetje hebt opgebouwd, geef je weer weg', vertelde de aangeslagen Van der Gaag na afloop aan FOX Sports. Vooral in de tweede helft kwam NAC Breda zwak voor de dag.

De bezoekers begonnen niet eens zo slecht. 'Voor rust waren we nog gelijkwaardig, het zag er allemaal redelijk uit. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het al wat slordiger. Met name in de omschakeling, dat was allemaal echter niet zo schokkend.'

Na rust liet NAC Breda nog maar weinig zien. 'Dat deed pijn aan de ogen. Benjamin van Leer hield ons nog lang op de been, maar we konden weinig potten breken. Dan hebben we de afgelopen weken wel drie resultaten behaald, het is allemaal nog heel broos. In de tweede helft hebben we gewoon niets gecreëerd.'

Lukkien
Van der Gaags collega Dick Lukkien was vanzelfsprekend de koning te rijk; voor het eerst boekte FC Emmen een thuiszege op het hoogste niveau. 'De eerste nul, de eerste thuiszege, de eerste goal van Jafar Arias', somde trainer Lukkien de hoogtepunten voor FC Emmen op. 'De eerste helft was niet om aan te gluren. De afstanden waren te groot, dat hebben we benoemd.'

Met dertien punten uit twaalf wedstrijden slaat FC Emmen zeker geen modderfiguur in de Eredivisie. 'Ik vind dat we het eigenlijk goed hebben gedaan. We hebben twee tikken gehad in Amsterdam en Eindhoven, maar daarbuiten ben ik niet ontevreden. Gelukkig hebben we onszelf nu beloond.'