Werder met Klaassen scoort altijd en voorkomt feestje Weghorst

Wout Weghorst en Davy Klaassen zijn zondag in evenwicht uit elkaar gegaan. In de jacht om een ticket voor Europees voetbal schieten VfL Wolfsburg en Werder Bremen met het gelijkspel erg weinig op.

VfL Wolfsburg
1 - 1
Werder Bremen

Weghorst en Klaassen hadden een basisplaats bij Wolfsburg en Werder, terwijl Paul Verhaegh bij de thuisploeg op de bank zat. De verdediger dacht dat Weghorst de score na een kwartier opende, toen de spits op aangeven van Maximilian Arnold raak schoot. Weghorst stond echter vrij duidelijk buitenspel en zijn doelpunt (wat zijn tiende competitiegoal van het seizoen zou betekenen) werd terecht afgekeurd.

Tien minuten na rust kwam Wolfsburg alsnog op voorsprong. Bij een vrije trap van Arnold stonden er twee spelers van de thuisploeg buitenspel, maar dat gold niet voor John Brooks, en juist hij kopte raak. Na een geweldige voorzet van Maximilian Eggestein schoot Max Kruse een kwartier voor tijd de 1-1 binnen en dat bleek het slotakkoord te zijn.

De gelijkmaker van Kruse zorgt voor een bijzondere statistiek. Werder heeft dit seizoen nu 24 competitiewedstrijden gespeeld en heeft in al deze duels gescoord. Klaassen heeft overigens in alle 24 wedstrijden als basisspeler meegedaan. In de vijf grootste competities van Europa hebben naast Werder alleen Paris Saint-Germain en Juventus nog geen competitiewedstrijd zonder een doelpuntenfeestje meegemaakt.