Seizoenkaarten en tickets in Nederland worden mogelijk een stuk duurder

Reacties

De seizoenkaarten en losse tickets in het Nederlandse profvoetbal worden mogelijk aanzienlijk duurder. Dat komt door de btw-verhoging op sportevenementen en concerten die is opgenomen in het hoofdlijnenakkoord van politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

Seizoenkaarten en tickets in Nederland worden mogelijk een stuk duurder
© Pro Shots

De KNVB bracht donderdag een verklaring naar buiten waarin de bond sprak van 'goed perspectief' en 'volop kansen op het gebied van sport' naar aanleiding van het hoofdlijnenakkoord. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de voetballerij. De btw-verhoging van 9 procent naar 21 procent op sportevenementen houdt in dat de voetbalfan een stuk meer moet betalen voor de tickets.

Uit onderzoek van het SERC (Sports & Economics Research Centre) blijkt dat in het seizoen 2023/24 de goedkoopste seizoenkaart in de Eredivisie 136 euro kostte (bij Almere City). De duurste seizoenkaart voor een regulier vak zonder kortingen was 1080 euro (bij FC Twente). Met de nieuwe btw-tarieven zouden dit 151 euro en 1199 euro zijn. Dat houdt in dat de prijzen van seizoenkaarten in de Eredivisie 15 tot 119 euro duurder worden.

Verder zijn er ook positieve aspecten aan het hoofdlijnenakkoord voor de voetbalwereld. In het akkoord kondigen de formerende partijen onder meer aan dat sport en bewegen centraal komen te staan om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen. Ook nemen de partijen extra maatregelen om misdragende supporters aan te pakken.

Daarnaast is er aandacht voor bestaanszekerheid en veiligheid van sport. 'Een solide financiële basis voor een toekomstbestendige sport is dan wel van groot belang', benadrukt de KNVB.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.