Karate-aanslag kost Leipzig-sterkhouder Keïta drie wedstrijden

Reacties

Naby Keïta moet zijn rode kaart tegen Borussia Mönchengladbach bekopen met een schorsing van drie wedstrijden. Zijn club RB Leipzig heeft het voorstel van de Duitse voetbalbond geaccepteerd.

Karate-aanslag kost Leipzig-sterkhouder Keïta drie wedstrijden

De middenvelder, die volgende zomer voor 50 miljoen euro overstapt naar Liverpool, plantte zijn voet in het gezicht van Christoph Kramer, waarop arbiter Marco Fritz hem de weg naar de catacomben wees. Het duel eindigde in 2-2.

Keïta mist door zijn onbesuisde actie de duels met FC Augsburg (uit, dinsdag), Eintracht Frankfurt (thuis, zaterdag) en 1. FC Köln (uit, volgende week zondag). Tussendoor speelt Leipzig in het kader van de Champions League uit tegen Besiktas. Aan het eerste groepsduel, in eigen huis tegen AS Monaco, hield de huidige nummer zes van de Bundesliga een punt over (1-1).

De dragende kracht van Leipzig produceerde in de eerste vier speelrondes één doelpunt - een heerlijke knal tegen Hamburger SV - en één assist. Vorig seizoen was hij in 31 competitiewedstrijden goed voor acht treffers en evenzoveel assists.

De pegel van Naby Keïta in de voorlaatste Bundesliga-speelronde.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.