Italiaanse wens: vier legendarische nummers 10 mee op EK-voorbereiding

Reacties

Luciano Spalletti wil vier iconen van het Italiaanse voetbal betrekken bij de voorbereiding op het EK. Zo hoopt de bondscoach zijn spelers te motiveren om opnieuw geschiedenis te schrijven.

Italiaanse wens: vier legendarische nummers 10 mee op EK-voorbereiding

Het gaat om Giancarlo Antognoni (70), Roberto Baggio (57), Alessandro Del Piero (49) en Francesco Totti (47). Zij droegen allemaal het azzurro met nummer 10.

Antognoni won het WK in 1982, Baggio leidde Italië in 1994 naar de WK-finale en miste de beslissende strafschop, Del Piero schoot zijn land in 2006 naar de gewonnen WK-finale en Totti was in 2000 uitblinker op het EK in België en Nederland, waartegen hij scoorde met een panenka.

Spalletti nodigt het viertal uit in voorbereiding op het EK naar Coverciano te komen, de uitvalsbasis van het nationale team tussen de heuvels van Florence. 'Stel je eens voor dat die 40 (vier nummers 10, red.) zouden assisteren bij een van onze trainingsessies. Dat zou de jongens motiveren om hun prestaties te verbeteren. De officiële uitnodiging van de bond volgt binnenkort.'

Zoals het viertal deze editie kan inspireren, deed een andere oud-topspeler dat drie jaar geleden. Voormalig spits Gianluca Vialli, boezemvriend van toenmalig bondscoach Roberto Mancini, was als teammanager een van de drijvende krachten achter het gewonnen EK. Destijds was al alvleesklierkanker bij Vialli geconstateerd, die vorig jaar aan de gevolgen daarvan overleed. De huidige teammanager is de legendarische doelman Gianluigi Buffon.

Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.