Guardiola waarschuwt spelers voor sociale media na inbraak bij Grealish

Reacties

Al sinds jaar en dag worden voetballers in Engeland geteisterd door inbrekers. Deze week werd Jack Grealish van Manchester City het volgende bekende slachtoffer van dieven. Zijn manager Pep Guardiola waarschuwt spelers om voorzichtig te doen.

Guardiola waarschuwt spelers voor sociale media na inbraak bij Grealish
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Voetballers zijn kwetsbaar, want iedereen weet precies wanneer ze niet thuis zijn. Woensdag sloegen insluipers hun slag terwijl Grealish met zijn ploeg tegen Everton aan het voetballen was en zijn familie thuis was. Ze namen volgens berichtgeving in de Britse pers voor meer dan een miljoen euro aan spullen mee. Zoals gezegd: Grealish is niet de enige. Zijn ploeggenoot João Cancelo, thans uitgeleend aan Barcelona, was in december 2021 zelf ook thuis toen er ongewenst bezoek kwam. De Portugees raakte gewond.

Guardiola besprak het op een persconferentie. 'Spelers worden beveiligd, maar helaas is het al zo vaak gebeurd. Je moet echt oppassen. Niet te veel op sociale media, hoe minder ze weten wat je doet, hoe beter het is. Mensen wachten erop om te weten waar je bent. Helaas gebeurt het, en het is moeilijk voor hen. Zeker omdat hun families erbij waren, dat is lastig te verwerken', aldus de manager.

City sluit 2023, met afstand het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie, zaterdagmiddag af met een wedstrijd tegen Sheffield United in eigen stadion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.