Foden bewierookt na prachtige assist: 'Hij was net Messi!'

Reacties

Manchester City maakte dinsdagavond geen fout in het FA Cup-toernooi, door Peterborough United uit te schakelen. De assist van Phil Foden op de 0-2 van Jack Grealish was het sportieve hoogtepunt van de avond.

Foden bewierookt na prachtige assist: 'Hij was net Messi!'
Peterborough United
Peterborough United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

City was na een uur op voorsprong gekomen via Riyad Mahrez, waarna Grealish de marge zeven minuten later verdubbelde. Voor de duurste Engelse voetballer aller tijden was het overigens pas zijn eerste goal in het FA Cup-toernooi: in dienst van Aston Villa scoorde hij nooit in de strijd om de Engelse beker. Na zijn primeur wist Grealish heel goed wie hij dankbaar moest zijn.

De complimenten voor de tweede City-goal waren voor Foden, die zijn ploeggenoot vond met een prachtige lange bal van achteruit. 'Het was een ongelooflijke pass', zei Grealish na afloop. 'Het is grappig, want ik zat in de bus naast hem en we zagen op Twitter een video van Lionel Messi. Phil was nu net Messi! Een geweldige bal. Phil en ik hebben die connectie.'

Grealish kende een moeizaam begin bij City, dat in de afgelopen zomer liefst 117 miljoen euro over had voor zijn komst. De aanvaller annex middenvelder heeft echter het gevoel dat het de laatste tijd steeds beter gaat.

'Ik verwacht meer en ik wil veel meer laten zien', zei Grealish. 'Ik praat vaak met de manager en hij probeert me te helpen. Ik wil goals en assists leveren, maar het gaat niet alleen hierom. De manager heeft me het vertrouwen gegeven in veel grote wedstrijden en voor mijn gevoel heb ik het in deze duels goed gedaan. Hopelijk kan ik dat volhouden voor het restant van dit seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.