Eredivisie op Rapport: uitblinkende keepers en spitsen, vijven bij PSV

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. In de schaduw van uitblinkers Sem Steijn en Steven Bergwijn vielen ook diverse andere spitsen op.

Eredivisie op Rapport: uitblinkende keepers en spitsen, vijven bij PSV
© Pro Shots

Waar Steijn en Bergwijn met hun hattricks voor FC Twente en Ajax de best beoordeelde spelers van de voorlaatste speelronde van de Eredivisie waren, scoorde ook Troy Parrott twee keer. De Engelse spits van Excelsior was met een 7,5 een van de vele uitblinkers in het thuisduel met Heracles Almelo (4-0), dat de rode loper uitlegde voor de nog om handhaving strijdende Kralingers. Het kwam de Tukkers op bijna louter onvoldoendes te staan.

Ricky van Wolfswinkel (7,5) was met een goal en een assist voor Twente ook belangrijk in het spektakelstuk tegen FC Volendam (7-2), zoals Ayase Ueda (7) met de winnende goal voor Feyenoord tegen NEC (2-3) zijn kans greep bij afwezigheid van Santiago Giménez. Onder de lat waren er met Fortuna Sittard-keeper Luuk Koopmans (8) en RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen (7,5) eveneens een aantal uitblinkers.

Aan de andere kant van het spectrum staat Jeffrey de Lange. De doelman van Go Ahead Eagles leidde de nederlaag tegen AZ in met een inschattingsfout bij de 0-1 van Ibrahim Sadiq. Het kwam hem op een 4 te staan. Ook PSV kende in de nasleep van het titelfeest geen gelukkige zondag. De landskampioen kwam niet verder dan een gelijkspel bij Fortuna. Hirving Lozano, Jordan Teze en Malik Tillman kregen allemaal een 5 bij de Eindhovenaren.

Bekijk hieronder alle rapportcijfers van de spelers, trainers en scheidsrechters tijdens speelronde 33 van de Eredivisie. 

SC Heerenveen Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

RKC Waalwijk Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

NEC Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Fortuna Sittard Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

FC Utrecht Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

FC Twente Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Excelsior Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Ajax Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.