'Einde lijkt nabij voor Ten Hag', manager krijgt wél steun van clubiconen

Reacties

Wayne Rooney hoopt dat Erik ten Hag aanblijft als manager van Manchester United, ook na de zoveelste nederlaag. De Nederlandse trainer staat onder druk na een ronduit slecht seizoen op Old Trafford, clubicoon Rooney heeft nu (net als Roy Keane) een lans voor hem gebroken. De lokale krant denkt dat Ten Hag niet lang meer aanblijft.

'Einde lijkt nabij voor Ten Hag', manager krijgt wél steun van clubiconen
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Arsenal
Arsenal

'Als manager neem je verantwoordelijkheid. Het is jouw team, jouw tactiek, jouw opstelling. Ik zou graag zien dat hij meer tijd krijgt, want ik denk dat hij een goede manager is die de boel weer op de rit kan krijgen. Helaas zit er veel druk op het moderne voetbal en wordt er van clubs geëist dat ze succesvol zijn. Daarom zie je dat managers snel ontslagen worden', constateert Rooney.

De topscorer aller tijden van de recordkampioen van Engeland ziet dat de beste managers juist de tijd krijgen om zaken naar hun hand te zetten. 'Maar kijk naar de teams die prijzen winnen: Pep Guardiola zit al een tijd bij Manchester City, Jürgen Klopp was lang de manager bij Liverpool. De succesvolste managers zijn misschien de beste manager, maar ze hebben ook allemaal de tijd gekregen', betoogde Rooney. Overigens sprak ook Roy Keane zijn steun uit voor een langer verblijf van Ten Hag, in zijn hoedanigheid als analyticus bij Sky Sports.

De cijfers zijn nochtans hard voor Ten Hag: Old Trafford is letterlijk en figuurlijk een lekkende vesting. Zondagavond leed de club de negende thuisnederlaag van dit seizoen, nooit was het meer. De vorige keer was in 1974, en dat was de laatste keer dat de club degradeerde. Zo'n vaart zal het dit seizoen niet meer lopen, maar woensdagavond moet een nederlaag in de laatste thuiswedstrijd tegen Newcastle United wel vermeden worden om dit record niet alleen op naam te krijgen.

De lokale krant Manchester Evening News denkt dat het niet veel meer uitmaakt. 'Het einde lijkt nabij voor Ten Hag', prijkt als kop boven het wedstrijdverslag. 'Om onverklaarbare redenen stelde hij Casemiro op als centrumverdediger, terwijl er andere opties voorhanden waren. Dat kwam United duur te staan', valt er te lezen. 'Je kreeg negen keer je inleg terug als je inzette op een overwinning van United. Wie inzet op het vertrek van Ten Hag, zal misschien minder dan dat verdienen.'

Robbie Savage, ook analyticus en ex-speler van United, sprak op de BBC van 'een van de slechtste Man Utd-ploegen ooit'. De Britse publieke omroep ziet ook dat Ten Hags positie steeds precairder wordt. 'Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe mede-eigenaar, zou weleens de verleiding kunnen voelen om iets te veranderen', schrijft de BBC.

Het huidige seizoen telt nog drie wedstrijden waarin United Europees voetbal kan afdwingen. De nummer acht van de Premier League kan in de competitie nog maximaal zesde worden, hetgeen goed zou zijn voor Europa League-voetbal, het speelt nog tegen Newcastle en Brighton & Hove Albion. Over een kleine twee weken wacht de FA Cup-finale tegen Manchester City. 

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85-62
+23
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57-58
-1
60
9
West Ham United
38
14
10
14
60-74
-14
52
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.