'Arsenal speelt te voorzichtig, dan win je geen prijzen'

Reacties

Pakt Arsenal de eerste landstitel in twintig jaar? Jens Lehmann, doelman van de laatste ploeg die dat presteerde, betwijfelt het en ziet verschillen met de Invincibles waarvan hij deel uitmaakte.

'Arsenal speelt te voorzichtig, dan win je geen prijzen'

Met dat Arsenal bleef Lehmann ongeslagen, in zijn eerste Premier League-seizoen (2003/04). Hij stond alle 38 wedstrijden op doel, waarin de kauwgomkauwende keeper vijftien keer de nul hield en 26 goals incasseerde.

Jens Lehmann als keeper in zijn Arsenal-tijd.
Jens Lehmann als keeper in zijn Arsenal-tijd.

Ook het huidige Arsenal is dominant, maar Lehmann (inmiddels 54 jaar oud) ziet grote verschillen met zijn team. 'Ze spelen heel anders – voorzichtiger en langzamer aan de bal. Wel rennen ze veel meer en op hogere intensiteit, maar ze spelen niet sneller dan wij deden want wij waren van het één keer raken. Ze raken de bal allemaal telkens drie of vier keer. Als je te voorzichtig bent in het voetbal, win je geen prijzen. De dapperste teams winnen meestal de competitie', zegt de Duitser in gesprek met The Daily Mail.

Natuurlijk, erkent Lehmann, Arsenal is weer een topteam. Maar om weer een echte grootmacht te zijn, is er volgens hem meer nodig. 'Hier spreekt een gast die van Arsenal houdt, die wil dat ze alles winnen en niet alleen meedoen. Ik was erg teleurgesteld in de manier waarop ze van Bayern München verloren in de Champions League. Daarna hebben ze geweldig gereageerd tegen Chelsea en Tottenham. Maar als je een grote club wil zijn, moet je prijzen winnen. Het is twintig jaar geleden dat we de landstitel hebben gewonnen en ik hoop dat het Arsenal lukt. Maar ze hebben het niet in eigen hand en dat is een zwakte.'

Een ander punt van kritiek heeft Lehmann op de keuze van trainer Mikel Arteta om Brentford-huurling David Raya als keeper te verkiezen boven international Aaron Ramsdale. 'Die beslissing heb ik nooit begrepen', zegt Lehmann. 'Als je bij een Engelse topclub een goede Engelse keeper met lef hebt en dan een Spaanse gast opstelt die nog nooit voor een topclub op dat niveau heeft gespeeld... dat is gewoon niet logisch.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
* Actueel tot en met 15 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.