Terzic legt schuld volledig bij zichzelf na blamage Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft aan het einde van de week van het bereiken van de Champions League-finale een dreun geïncasseerd. Daarmee is niets teveel gezegd, coach Edin Terzic wil de pijnlijke nederlaag bij FSV Mainz 05 niet relativeren.

Terzic legt schuld volledig bij zichzelf na blamage Dortmund
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
3 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Terzic rouleerde een speelronde eerder ook flink. Dortmund won toen in eigen huis met 5-1 van FC Augsburg, een halve week voor de return tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. Na de historische 0-1 zege in Parijs deed de trainer hetzelfde voor het duel met de nummer vijftien van de Bundesliga. Dat pakte totaal verkeerd uit. Dortmund werd afgetroefd. Met name het gebrek aan energie viel op bij het team dat liefst zeven kilometer minder aflegde dan de spelers van Mainz (3-0).

'Dit is lastig uit te leggen. De schuld ligt volledig bij mij als coach', zei Terzic tegenover Sky Sport. Hij leek spijt te hebben van het rouleren. 'Laten we de avond in Parijs buiten beschouwing laten. We hadden voor een soortgelijke aanpak gekozen als vorige week. Het was ook een soortgelijke wedstrijd, alleen hadden wij nu de rol van het team dat overal te laat kwam en de onderliggende partij was in de duels. Het is een verdiende nederlaag. We wilden van deze drie weken de beste drie weken van het seizoen maken, op weg naar de finale. Vandaag hebben we gefaald.'

De nederlaag deed ook pijn bij Marco Reus, die nu nog maar één Bundesliga-wedstrijd te gaan heeft met BVB. Volgende week speelt het 34-jarige boegbeeld zijn laatste thuiswedstrijd voor de club die hij twaalf jaar diende. 'Bij Mainz waren ze ons telkens een stap voor. We deden precies het omgekeerde in vergelijking met vorige week. Als je naar de eerste helft kijkt, dan is deze nederlaag dikverdiend', aldus de man die ongetwijfeld een prachtig afscheid krijgt bij zijn laatste wedstrijd in het Signal Iduna Park. Twee weken later staat voor Dortmund dan de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma: de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.