Liverpool zwaait ook Thiago transfervrij uit: 'Hij kan in elk team spelen'

Reacties

Liverpool heeft bekendgemaakt dat Thiago Álcantara transfervrij vertrekt. Manager Jürgen Klopp heeft louter lovende woorden voor de 33-jarige spelmaker.

Liverpool zwaait ook Thiago transfervrij uit: 'Hij kan in elk team spelen'

Thiago, jeugdspeler van Barcelona, koos na zeven seizoenen Bayern München in 2020 voor The Reds. Tot vreugde van Klopp. 'Voordat hij naar Liverpool kwam, geloofde ik al dat als je echt van voetbal houdt het logisch is als je naar Thiago Álcantara kijkt. Technisch is hij zo ontzettend goed. Met zijn talent kan hij in elk team spelen. Het was een privilege om hem hier te hebben', aldus de Duitser op de clubsite.

De Spanjaard speelde uiteindelijk 98 wedstrijden voor Liverpool, minder dan gehoopt. 'Ik weet dat blessures een grote frustratie voor hem zijn geweest, maar ook voor ons', aldus Klopp. 'Maar als hij beschikbaar was, was zijn niveau ongelooflijk. Dat is wat ik mij zal herinneren.'

Waar Thiago volgend seizoen speelt, is onbekend. Klopp zal zijn televisie er in ieder geval op afstemmen. 'Hij gaat nu een nieuwe kant op met zijn familie en ik kan hem alleen het beste wensen. Waar hij ook gaat spelen, ik zal met liefde kijken. Hij is een artiest, eentje die alleen maar de mooiste schilderijen maakt.'

Eerder deze vrijdag maakte Liverpool bekend ook afscheid te nemen van Joël Matip. Zondag is eveneens de laatste wedstrijd van manager Klopp op Anfield.

Liverpool
Liverpool
2 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.