Klopp looft Lijnders en verklapt nieuwe uitdaging Achterberg in slotpersconferentie

Reacties

Aanstaande zondag overal zakdoekjes op Anfield. De uitgeleide van Jürgen Klopp als manager van Liverpool belooft een emotionele bedoening te worden. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers had Klopp nog één keer zijn persconferentie, en die bevatte complimenten voor Pepijn Lijnders en nieuws over John Achterberg.

Klopp looft Lijnders en verklapt nieuwe uitdaging Achterberg in slotpersconferentie
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Lijnders, volgend jaar op eigen benen als trainer van Red Bull Salzburg, was één van de mensen die Klopp nog eens in het zonnetje wilde zetten. 'Hij is een geweldige coach, een van de meest invloedrijke die ik ooit had. We hebben samen een speelstijl ontwikkeld waar ik enorm van hou. Ik zal ze elke stap blijven volgen', aldus Klopp over Lijnders en Vitor Matos, die als assistent meegaat naar Salzburg. Ook Matos werkt nu nog voor Liverpool.

Hetzelfde geldt voor John Achterberg. De keeperstrainer van de grootmacht aan de Mersey kondigde recent al aan dat hij na vijftien jaar trouwe dienst zou afzwaaien, maar wat hij gaat doen was nog niet duidelijk. Klopp geeft nu antwoord. 'John, een fantastische coach, gaat naar Steven Gerrard in Saoedi-Arabië', sprak de Duitser. Dat betekent dus dat Achterberg aan het werk gaat om de doelmannen van Al-Ettifaq beter te maken, de club waar Liverpool-boegbeeld Gerrard hoofdtrainer is.

Zo zal Arne Slot als hij het straks overneemt bij Liverpool geen achtergebleven landgenoten meer aantreffen in de technische staf. Dat zijn zorgen voor maandag, eerst maakt Liverpool zich op voor een groots afscheid van een groots manager. Klopp trof Liverpool eind 2015 in slechte staat aan en transformeerde de ploeg tot één van de beste van Engeland en Europa. Onderweg won hij zo'n beetje elke prijs die er te winnen valt.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.