FC Emmen en MVV houden strijd om laatste ticket play-offs spannend

Ook de strijd om de play-offs is spannend in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel FC Emmen als MVV Maastricht wist nipt te winnen, waardoor het gat tussen de ploegen maar één puntje is.

FC Den Bosch
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Op bezoek bij FC Den Bosch zorgde Piotr Parzyszek na iets meer dan een halfuur voor de 0-1. In de tweede helft verdubbelde Vicente Besuijen de voorsprong voor Emmen na bijna een uur. Ricardo Henning ramde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer binnen en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Een gelijkmaker kwam er niet meer en dus eindigde het duel in 1-2. Emmen staat nu achtste, één puntje voor op concurrent MVV.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 3
MVV Maastricht

Met het oog op de laatste nacompetitieplek kon MVV Maastricht wel een overwinning gebruiken. Desondanks kwamen de bezoekers uit Limburg razendsnel op achterstand. Ro-Zangelo Daal scoorde al na acht minuten. Voor de rust had MVV die achterstand echter al weten om te buigen. Nabil El Basri maakte zo'n tien minuten voor rust de gelijkmaker, Dailon Livramento schoot vanaf elf meter de 1-2 binnen.

Na rust kreeg MVV direct een flinke domper te verduren. Rayyan Buifrahi kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Niet lang daarna schoot Jorn Berkhout de 2-2 binnen. MVV toonde echter veerkracht en wist terug te komen. Bryan Smeets schoot in de slotfase de 2-3 binnen.

NAC Breda
NAC Breda
2 - 2
ADO Den Haag

ADO Den Haag begon sterk op bezoek bij NAC Breda. Silvino Esajas zorgde al na acht minuten voor de 0-1, Henk Veerman verdubbelde die voorsprong zo'n tien minuten later vanaf elf meter. Na rust deed Aimé Omgba wat terug voor NAC. In de 66ste minuut tekende hij voor de aansluitingstreffer.

ADO leek af te stevenen op een overwinning in Breda, maar op de valreep viel dan toch nog de 2-2. Sigurd Haugen was de gevierde man bij de thuisploeg. NAC is nog niet helemaal zeker van deelname aan de play-offs. Het gat naar nummer negen MVV bedraagt maar twee punten.

De Graafschap
2 - 2
Jong FC Utrecht

Nummer zes De Graafschap kan zich al richten op de play-offs. Ook in Doetinchem werd razendsel gescoord. Basar Önal nam de 1-0 voor zijn rekening. Jong FC Utrecht wist echter op gelijke hoogte te komen via Aurelio Oehlers. Direct na rust zorgde Jesse van de Haar ook nog eens voor de 1-2. De gelijkmaker liet tot in de blessuretijd op zich wachten. Toen tikte David Flakus Bosilj de 2-2 binnen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

Een eigen doelpunt van Nick Verschuren en goal van Pepijn Doesburg bezorgden VVV Venlo de overwinning.

Jong PSV
Jong PSV
4 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Jong PSV won op eigen veld met gemak van TOP Oss: 4-1. Mohamed Nassoh, die na dit seizoen naar Sparta Rotterdam vertrekt, maakte twee doelpunten vanaf elf meter. Jevon Simons zorgde voor de andere twee Eindhovens goals. Kostas Doumtsios deed in de 82ste minuut nog wat terug voor TOP.

Helmond Sport
2 - 0
FC Eindhoven

Helmond Sport wist de derby tegen FC Eindhoven te winnen: 2-0. Anthony van den Hurk maakte in de zevende minuut al de 1-0. Arno van Keilegom werkte zo'n tien minuten voor tijd de tweede Helmondse treffer binnen.