Boadu kan AZ pijn doen en Twente na dertien jaar naar CL helpen

Reacties

Myron Boadu is terug bij FC Twente. Hij kan zijn oude club AZ komende zondag dus dwarszitten in de strijd om een ticket naar de voorronde van de Champions League.

Boadu kan AZ pijn doen en Twente na dertien jaar naar CL helpen

Boadu miste vier wedstrijden vanwege een hamstringblessure, maar trainde deze week volledig mee. Zo beschikt trainer Joseph Oosting over een nagenoeg fitte selectie. 'We zijn dit seizoen als eerste begonnen in Nederland en dat we nu in deze fase van de competitie nauwelijks blessures hebben is een groot compliment aan de staf', zegt hij op de clubsite.

Zo kan Boadu terugkeren in het stadion waar hij zijn Eredivisie-doorbraak beleefde, drie jaar geleden nog scoorde tegen zijn huidige club FC Twente en een transfer verdiende naar AS Monaco. Na tweeënhalf jaar keerde de 23-jarige aanvaller afgelopen januari terug in Nederland. Sindsdien scoorde Boadu in acht Eredivisie-wedstrijden (waarvan zes als invaller) drie keer, eens per 82 minuten gemiddeld.

Boadu in 2021, trefzeker voor AZ tegen FC Twente.
Boadu in 2021, trefzeker voor AZ tegen FC Twente.

De Alkmaarders moeten dus rekening houden met Boadu, terwijl ze de druk willen opvoeren op Twente in de strijd om plek drie. De Tukkers, al zeker van groepsfase Europa League, willen hun al geslaagde seizoen extra glans geven.

Oosting: 'Als je aan het begin van het seizoen had gezegd: we gaan Europa in, dan had je daar meteen voor getekend. Hoe we het nu doen met elkaar en dat we drie wedstrijden voor het einde de doelstelling hebben gehaald is niet zomaar vanzelfsprekend. Maar er zit nog meer in', aldus de 52-jarige trainer, die blij is dat zijn team het in eigen hand heeft. 'We hebben er zelf invloed op en dat is fijn. Het zou heel mooi zijn als het zondag lukt.'

Het is dertien jaar geleden dat FC Twente voor het laatst in de voorronde van de Champions League speelde. Toen werd het uitgeschakeld door Benfica. Een seizoen eerder speelde Twente voor het laatst in het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer AZ
Meer over AZ
Meer M. Boadu
Meer over M. Boadu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.