Portugal

Chaves - Boavista

Na negen wedstrijden in de Primeira Liga zonder overwinning heeft Chaves eindelijk weer punten gepakt. Het duel met Boavista leverde een 1-2 overwinning op. Chaves moest met tien spelers verder na een rode kaart. Chaves kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Raphael Gregório Guzzo scoorde na 7 minuten, op aangeven van Joarlem Batista Santos. Bruno Miguel Ponces Lourenco bracht in de 23ste minuut Boavista op gelijke hoogte. In de 59ste minuut werd Rui Filipe Caetano Moura van Chaves van het veld gestuurd met een rode kaart. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Héctor Hernández maakte het beslissende doelpunt in de 71ste minuut na een assist van João Pedro Araújo Correia. Chaves heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Boavista één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Chaves dit seizoen. De nederlaag was ook voor Boavista de tweede nederlaag met één doelpunt verschil. In de volgende wedstrijd speelt Chaves uit tegen Estrela, op zaterdag 24 februari om 19.00 uur. Boavista speelt maandag 26 februari om 21.15 uur thuis tegen Sporting Braga.