media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Transferdagboek 31/01: Andy Carroll, Tévez & Barrios

Transferdagboek 31/01: Andy Carroll, Tévez & Barrios

Sinds het openen van de transferwindow wemelt het weer van de geruchten en speculaties. De redactie van VI.nl geeft een overzicht van de dagelijkse ontwikkelingen op de spelersmarkt in het Transferdagboek. Met vandaag de laatste bewegingen. De (winterse) transferwindow sluit dinsdagavond 31 januari rond middernacht.


Dinsdag 31 januari 2012

Exact twaalf uur voor het sluiten van de transfermarkt lijkt de gekte op de spelersmarkt behoorlijk toe te slaan. De perikelen rondom het aan - en verkopen van spelers gaan aan vrijwel geen enkele club voorbij.

We beginnen onze ronde met in onze ogen het meest in het oog springende gerucht. Het betreft een opvallende spelersruil. Zo zouden Manchester City en Liverpool volgens diverse Britse media een deal met gesloten beurs aan het beramen zijn. Hoofdrolspelers zijn Carlos Tévez en Andy Carroll.

Eerstgenoemde zit bij The Citizens op een dood spoor na een eerdere weigering in te vallen tijdens het Champions League-duel met Bayern München. Sindsdien probeert de club de Argentijn te slijten. Carroll werd afgelopen zomer als recordaankoop binnengehaald door The Reds, maar wist tot op heden nog niet erg te overtuigen. Benieuwd of het in de laatste uren nog tot een deal komt.

We blijven in Engeland, bij het Fulham van trainer Martin Jol. The Cottagers zitten niet erg ruim in de spitsen, dus zinspeelt de Nederlander op een aanvallende versterking. De meest recent genoemde gegadigde is Lucas Barrios.

De 27-jarige spits staat momenteel nog op de loonlijst bij Borussia Dortmund, maar over een transfer valt te praten. Volgens het Duitse Bild zit de speler zelf met gepakte koffer de ontwikkelingen af te wachten. Barrios moet naar verluidt zo'n tien miljoen euro kosten.

Overigens lijkt Jol sowieso op de Bundesliga georiënteerd. Mocht de komst van Barrios geen doorgang vinden, schakelt zijn club over op Plan B: Pavel Pogrebnyak. De 28-jarige Russische aanvaller van Stuttgart zou zelfs al onderweg zijn naar Londen voor een medische keuring.

Dan een blik op de Nederlandse ontwikkelingen. Ajax heeft er in de strijd om de handtekening van Luciano Narsingh een geduchte concurrent bijgekregen, zo lijkt het. Naar verluidt ziet ook Bayern München wel iets in de vleugelspeler van SC Heerenveen.

In tegenstelling tot de Amsterdammers willen de Zuid-Duitsers Narsingh pas in de zomer strikken en dat bevalt de Friese club een stuk beter. Overigens is een directe overgang van Narsingh naar Ajax inmiddels ook van de baan. De speler wil niet op stel en sprong beslissen en wacht tot de zomer rustig de ontwikkelingen rond zijn persoon af.

Ondertussen is de transfer van Mounir El Hamdaoui van Ajax naar Fiorentina nog altijd niet geheel rond. De speler zelf stelt reeds persoonlijk akkoord te zijn met de Italianen, maar de Amsterdamse club onderhandelt nog altijd met de clubleiding van La Viola.

De Italianen hebben ondertussen met Kenneth Zohore al een andere aanvaller aangetrokken, zo meldt Fiorentina via de officiële kanalen. Zohore is een achttienjarig talent dat overkomt van FC Kopenhagen. Of zijn komst gevolgen heeft voor het al dan niet doorgaan van de overgang van El Hamdaoui is nog ongewis.

Laatste nieuws