media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Transferdagboek 28/01: Cissé, Janko en Hernández

Transferdagboek 28/01: Cissé, Janko en Hernández

Sinds het openen van de transferwindow wemelt het weer van de geruchten en speculaties. De redactie van VI.nl geeft tot het einde van deze maand een overzicht van de dagelijkse ontwikkelingen op de spelersmarkt in het Transferdagboek. Met vandaag: Marc Janko, Djibril Cissé en Dirk Kuijt.


Zaterdag 28 januari 2012

We openen de eerste van twee weekendedities transferdagboek met Djibril Cissé. De extravagante Fransman is het nieuwe doelwit van het ambitieuze Queens Park Rangers, dat de achtervolging op de Engelse top in wil zetten. Cissé vertoeft momenteel in Rome, waar hij bij Lazio allesbehalve een verpletterende indruk maakt. Een vliegticket naar Londen zou uitkomst kunnen bieden. Het is overigens wel een duur reisje: Lazio zou bereid zijn de onderhandelingen te starten als er zes miljoen euro op tafel komt.

Dan naar Marc Janko. De doelpuntenmaker pur sang lijkt onder het bewind van Steve McClaren bij FC Twente genoegen te moeten nemen met een rol op het tweede plan. Luuk de Jong krijgt de voorkeur als centrumspits. Informatie die volgens sensatiekrant Daily Mail terecht zou zijn gekomen bij Martin Jol, trainer van Fulham.

De Londenaren zouden Janko voor een flinke huursom tijdelijk willen overnemen. Aan die constructie wil Twente niet meewerken. Ondertussen wordt de naam van de Oostenrijkse spits al weer elders genoemd. Celtic ziet in hem het eindpunt van een lange zoektocht naar een extra aanvaller.

Tot slot leggen we de handel en wandel van Liverpool onder de loep. Zaakwaarnemer Rob Jansen liet zaterdagochtend in De Telegraaf nog weten dat de Engelse grootmacht een overgang van Dirk Kuijt naar Fiorentina of AS Roma niet ziet zitten. Liverpool wil geen afstand doen van de Oranje-international.

Wel ziet de clubleiding in de Spanjaard Pablo Hernández van Valencia een versterking. Vervelende bijkomstigheid voor Kuijt. Hernández kan aan de rechterflank in een offensieve rol spelen. En dat is een positie die ook nog wel eens werd bekleed door de Nederlander, die toch al niet altijd meer een basisplaats heeft onder trainer Kenny Dalglish.

Laatste nieuws