media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Transferdagboek 27/01: Marc Janko, Samba & Barrios

Transferdagboek 27/01: Marc Janko, Samba & Barrios

Sinds het openen van de transferwindow wemelt het weer van de geruchten en speculaties. De redactie van VI.nl geeft tot het einde van deze maand een overzicht van de dagelijkse ontwikkelingen op de spelersmarkt in het Transferdagboek. Met vandaag: Marc Janko, Cristopher Samba en Lucas Barrios.


Vrijdag 27 januari 2012

We beginnen ditmaal met het mogelijke vertrek van Marc Janko. De Oostenrijkse spits is bij FC Twente sinds de terugkeer van succestrainer Steve McClaren steevast veroordeeld tot een plaats op de reservebank. De Engelse oefenmeester geeft in de spitspositie de voorkeur aan Luuk de Jong.

Het Duitse Hoffenheim wil Janko nog deze transferperiode uit zijn lijden verlossen. De Bundesliga-club is op zoek naar een vervanger voor de naar VfB Stuttgart vertrokken Vedad Ibisevic. De boomlange Oostenrijker staat bovenaan het verlanglijstje van de club. FC Twente zal op zijn beurt niet onwelwillend tegenover een vertrek van Janko staan. Hij drukt met zijn riante salaris namelijk zwaar op de begroting.

Verschillende Engelse media melden dat Tottenham Hotspur reeds een miljoenenbod heeft uitgebracht op Christopher Samba. De verdediger van Blackburn Rovers zelf sprak eerder al zijn intentie uit nog voor de transferdeadline van werkgever te veranderen. Nu lijkt hij die kans te krijgen van de The Spurs.

Toch is een transfer nog allerminst zeker. De Blackburn-leiding benadrukte deze week meerdere malen dat de 27-jarige verdediger niet te koop is. Volgens hem heeft zijn club Samba hard nodig dit seizoen degradatie af te wenden.

Lucas Barrios is in Engeland een gewild man. Naar verluidt zijn Manchester City, Arsenal en Sunderland bijzonder geïnteresseerd in de Paraguayaanse spits. Een transfer naar de Premier League is voor de aanvaller van Borussia Dortmund echter nog ver weg. De Duitse club benadrukte eerder Barrios onder geen voorwaarde te laten gaan. Wellicht kan een leuke cheque van het steenrijke City daar verandering in brengen.

Laatste nieuws