media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Messi nu ook in de portemonnee rivaal Ronaldo de baas

Messi nu ook in de portemonnee rivaal Ronaldo de baas

De voetbalwereld stond woensdagavond even stil. Lionel Messi (25) leek in het Champions League-duel met Benfica (0-0) een ernstige knieblessure op te lopen. Een dag later bleek dat zijn kwetsuur meeviel. Medelijden is evenwel niet nodig gezien het inkomen van de Argentijnse ster van Barcelona.

Messi wordt meer en meer een reclamezuil. De beste voetballer van de wereld schoof een dag nadat de wereld in de ban was van zijn blessure, doodleuk aan bij een sponsorbijeenkomst. Donderdag zette hij zijn handtekening onder een verbintenis met Turkish Airlines, de grootste Europese vliegmaatschappij. Een en ander werd ingeluid met een zeer vermakelijke commercial (zie filmpje) en een persbijeenkomst.

Een uitpuilende perszaal zag hoe de inmiddels best verdienende voetballer aanschoof. Messi mocht immers de afgelopen jaren al record na record breken en aan de lopende band scoren, tot voor kort moest hij rivaal Cristiano Ronaldo voor laten gaan wat inkomsten betreft. Inmiddels heeft hij de Portugese voetbalmachine van Real Madrid ook op dat gebied afgetroefd, zo blijkt uit cijfers van De Financiële Telegraaf.

Messi verdient met het vertonen van zijn voetbalkunsten de lieve som van dertien miljoen euro bij zijn Catalaanse werkgever. Dat bedrag valt evenwel in het niet bij de vergoeding die hij krijgt als wandelende en scorende commercial: 21 miljoen euro. Bij elkaar komt de jaarlijkse (!) inkomstenstroom voor de Argentijnse voetbalheld dus neer op 34 miljoen euro.Dat is twee miljoen euro meer dan Ronaldo, die weliswaar meer salaris ontvangt (vijftien miljoen euro) maar met zeventien miljoen euro minder geld opstrijkt voor het ondertekenen van vette sponsorcontracten.

Een greep uit het klantenbestand van Messi zorgt voor een interessante mix aan topmerken. Of de Argentijn daadwerkelijk Pepsi drinkt, Dolce & Gabbana draagt in zijn vrije tijd of in een Adidas-trainingspak rondloopt in zijn huiskamer is de vraag, maar door zijn naam aan die bedrijven te verbinden ontvangt hij wel ettelijke miljoenen. Dat Messi Spaanstalig is spreekt is eveneens in zijn voordeel. Zo wordt hij ingeschakeld om ook de Spaans sprekende Amerikanen over te halen een bepaalde anti-roos shampoo te gebruiken.

Beckham
Nog steeds moet Messi evenwel zijn meerdere erkennen in marketing-man David Beckham. Met 22 miljoen euro aan sponsorgelden is hij Messi nog net de baas. Met de vijf miljoen euro salaris meegerekend komt de Engelsman op een totaalbedrag van 27 miljoen euro uit, goed voor een derde plaats achter de twee beste voetballers van de wereld. Samuel Eto'o (22 miljoen salaris en twee miljoen aan reclamegelden) en Wayne Rooney (vijftien miljoen salaris, aangevuld met zes miljoen overige inkomsten) completeren de topvijf.

In bovenstaande commercial blijkt dat Messi het prima naar zijn zin heeft bij zijn bijverdiensten. Bekijk hoe de Argentijn behalve met ballen ook erg handig is met ballonnetjes. De race om het uitdelen van een handtekening met NBA-ster Kobe Bryant, eindigt evenwel onbeslist.Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.


Laatste nieuws