media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Debutant Locadia in de voetsporen van ADO-spits Berg

Debutant Locadia in de voetsporen van ADO-spits Berg

De PSV-spelers Dries Mertens en Jürgen Locadia waren met ieder drie goals verantwoordelijk voor de 6-0 overwinning van PSV op VVV-Venlo. Locadia evenaarde, nota bene als debutant, met zijn hattrick een prestatie van liefst 43 jaar geleden.

Locadia, in de 68ste minuut ingevallen voor Luciano Narsingh, luisterde zijn debuut in de Eredivisie op met drie treffers. Al zijn goals maakte de debutant ook nog eens in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Ruim 43 jaar geleden was Harald Berg de laatste speler die tijdens zijn debuut op het hoogste niveau in Nederland drie keer scoorde. Berg maakte op 10 augustus 1969 in de wedstrijd ADO-FC Twente (4-1) drie doelpunten bij zijn eerste optreden.

De laatste PSV-speler die bij zijn Eredivisiedebuut twee keer scoorde was Edison Mendez. De Ecuadoriaan scoorde op 9 september 2006 twee keer in de competitiewedstrijd Willem II-PSV (1-3).

Locadia is met zijn achttien jaar en 328 dagen niet de jongste maker van een hattrick in de Eredivisie. Die eer gaat naar Collins John. Hij was achttien jaar en 2 dagen toen hij op 19 oktober 2003 drie keer scoorde in het duel FC Twente-FC Groningen.

Naast Locadia maakte ook Dries Mertens een hattrick. Voor de Belgische international was het de vierde keer dat hij in de Eredivisie drie keer in één wedstrijd succesvol was: drie keer namens PSV en één keer in dienst van FC Utrecht. Twee andere Belgen produceerden net als Mertens vier hattricks in de Eredivisie: Björn Vleminckx en Luc Nilis. (Bron: Infostrada Sports)

Foto: VI Images

Laatste nieuws