Zwolle wint opnieuw niet en ziet RKC Waalwijk naderen

Koploper FC Zwolle tegen RBC Roosendaal puntenverlies opgelopen. Achtervolger RKC Waalwijk won wél, op eigen veld tegen AGOVV Apeldoorn, en loopt opnieuw in.

FC Zwolle-RBC Roosendaal 0-0Naarmate de ontknoping in de Jupiler League nadert en de titel iedere week een stukje dichterbij komt, lijken de Zwollenaren gegrepen te zijn dor nervositeit. Vorig week kwam de ploeg van trainer Art Langeler al niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Dordrecht en vrijdagavond kwam Zwolle op eigen veld tegen RBC Roosendaal opnieuw niet verder dan 0-0.

FC Zwolle had weliswaar een veldoverwicht, maar drukte dat niet uit in de score. Topscorer Sjoerd Ars kon zijn oude ploeg geen pijn doen. De voorsprong op achtervolger RKC Waalwijk, dat wél won, is daardoor in een week tijd geslonken van negen naar vijf punten.

RKC Waalwijk-AGOVV Apeldoorn 4-0De Waalwijkers hadden geen enkele moeite met AGOVV en werden gesteund door een vroege voorsprong: al na drie minuten spelen kopte Donny de Groot een voorzet van Karim Bridji achter doelman Daan Huiskamp. Op slag van rust zorgde Robert Braber voor de 2-0.

Toen Stanley Tailor halverwege de tweede helft met rood van het veld werd gestuurd, was het helemaal gespeeld in Waalwijk. De thuisploeg liep in de slotfase door doelpunten van Donny de Groot en Sander Duits simpel uit naar een 4-0 eindstand.

Er zijn nog zes speelronden te gaan. Op 22 april staat de kraker in de Jupiler League op het programma. Dan treffen de nummers één en twee elkaar in Zwolle.

Overige duels:MVV Maastricht-FC Den Bosch 1-0FC Emmen-Fortuna Sittard 0-2FC Eindhoven-Helmond Sport 2-4FC Dordrecht-Telstar 2-2 Foto: VI Images