Zwolle naar finale play-offs na zinderende wedstrijd

Het duel tussen FC Zwolle en SC Cambuur is zaterdag beslist door strafschoppen. Na de reguliere negentig minuten stond er een 2-1 voorsprong voor Zwolle op het scorebord (eerste wedstrijd 2-1 winst Cambuur), waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Omdat ook daar niet werd gescoord moesten er strafschoppen genomen worden. Zwolle trok aan het langste eind.

De eerste helft ging gelijk op. Echt grote kansen waren er niet waardoor de spanning in het duel zakte. Het doelpunt van Mark de Vries was een van de weinige hoogtepunten in het eerste bedrijf. Op aangeven van Oguzhan Türk rondde de sterspeler van de Friezen het op gelukkige wijze af.

Na de hervatting was Zwolle de betere ploeg. Een schot van van Ars werd gepareerd door Cambuur-doelman David Meul. Ondanks de druk op het doel van Cambuur braken de bezoekers af en toe door. De doelman van Zwolle, Diederik Boer, voorkwam echter dat de bezoekers de score verdubbelden. Met een aantal fraaie reddingen hield hij Zwolle in de race.

In de 67ste minuut sloeg de thuisploeg toe. Een zacht schot van Albert van der Haar werd van richting veranderd waardoor Meul kansloos was. Zwolle zette vervolgens meer druk op de helft van Cambuur. Yanic Wildschut sleepte een verlenging voor de thuisploeg uit het vuur. Cambuur verdedigde zenuwachtig in de slotfase waardoor Zwolle domineerde. Een mooi schot van Wildschut eindigde achter Meul.

In de eerste helft van de verlenging speelden beide ploegen op een rustig tempo. Zowel Cambuur als Zwolle hadden moeite om initiatief te nemen waardoor het spel in aanvallend opzicht tegenviel. Ars kreeg een uitgelezen kans om Zwolle naar de finale te schieten. De inzet van de topscorer werd echter gepakt door Meul.

In de strafschoppenserie beet Zwolle het spits af, succesvol. Danny Guijt faalde echter bij de eerste strafschop van de Friezen. Zijn misser werd gecompenseerd door Ars, die de bal torenhoog over het doel van Meul schoot. Wat volgde was een succesvolle reeks van strafschoppen. Dennis van der Wal, gehuurd van FC Zwolle, miste de beslissende strafschop waardoor Zwolle verder gaat in de play-offs en de finale zal spelen tegen VVV-Venlo. Foto: VI Images