Zwolle loopt verder uit, Den Bosch grijpt naast prijs

Terwijl FC Eindhoven tegen een nederlaag aanliep in Dordrecht, zette koploper FC Zwolle de andere concurrent SC Cambuur aan de kant. FC Den Bosch liet na de periodetitel veilig te stellen.

FC Zwolle - SC Cambuur 3-0FC Zwolle beleefde een mooie avond. Een eigen doelpunt van Martijn van der Laan zette de ploeg van trainer Art Langerer op weg naar de twaalfde zege van het seizoen. Furdjel Narsingh maakte het karwei na een kwartier af. Norair Mamedov zette zijn invalbeurt luister bij met de 3-0. Doordat de concurrentie punten liet liggen, groeide de voorsprong van de koploper in de Jupiler League tot acht punten.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 2-1Gewezen nummer twee FC Eindhoven verslikte zich in FC Dordrecht, dat op eigen veld verraste met een 2-1 overwinning. Santy Hulst brak in de eerste helft de ban door attent te reageren. FC Eindhoven kwam via Jelle Kruijssen vroeg in de tweede helft langszij, maar trok aan het kortste eind na de 2-1 van Nick Koster.

FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 1-2FC Den Bosch liet na de tweede periodetitel veilig te stellen. Trainer Alfons Groenendijk zag zijn ploeg op een 2-0 achterstand komen door treffers van Marnix Kolder en Jarchinio Antonia. Verder dan de aansluitingstreffer van Ralf Seuntjes in de 88ste minuut kwam FC Den Bosch niet. Volgende week volstaat een zege op FC Eindhoven ook, al moet daarbij worden aangetekend dat de Brabantse opponent ook nog kans maakt.

Willem II - FC Oss 2-0Willem II profiteerde van het puntenverlies van Eindhoven en SC Cambuur. De Tilburgse formatie kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Stephan Keller. FC Oss, dat een kwartier voor tijd Sebastian Sumelka verloor met een directe rode kaart, kreeg in de laatste minuut via Danny Schreurs de genadeklap.

Telstar - Sparta Rotterdam 0-2Ondanks twee keer puntverlies op rij maakt Sparta Rotterdam weer kans op de tweede periodetitel. De ploeg van trainer Michel Vonk boekte dankzij een doelpunt van Jeremy Bokila en Jeroen Veldmate een zege op Telstar. Het goede nieuws was dat alle andere kanshebbers voor de periodetitel punten lieten liggen en Sparta weer zicht heeft op het startbewijs voor de nacompetitie.

Overige uitslagen:Almere City FC - FC Volendam 2-1Helmond Sport - FC Emmen 0-1MVV Maastricht - AGOVV Apeldoorn 2-2SC Veendam - Fortuna Sittard 2-2 Foto: VI Images