Zwolle kroont zich tot kampioen van de Jupiler League

FC Zwolle is kampioen van de Jupiler League. De Zwollenaren hadden vrijdagavond aan een doelpuntloze remise in eigen huis tegen FC Eindhoven voldoende omdat Sparta Rotterdam op bezoek bij Almere City FC eveneens gelijkspeelde.

FC Zwolle – FC Eindhoven 0-0In een levendige eerste helft kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Dat lukte niet. Bij Zwolle ontstond ophef omdat arbiter van dienst Dennis Higler doof bleek voor penalty-claims van Nassir Maachi. De scheidsrechter bestrafte de clubtopscorer zelfs met een gele kaart voor een schwalbe.

In de tweede helft was diezelfde Maachi dicht bij een kopgoal. Zijn inzet kon maar ternauwernood uit het doel geranseld worden door sluitpost Ruud Swinkels. Aan de andere kant redde doelman Leon ter Wielen, hij verving de vanwege een hoofdblessure toekijkende Diederik Boer, knap op een hard schot van Youness Mokhtar.

Uiteindelijk werd er in Zwolle ook in de slotfase niet gescoord. Zodoende moest de thuisploeg hopen dat Sparta Rotterdam punten zou laten liggen bij Almere City. Omdat de Rotterdammers in de slotfase de gelijkmaker moesten incasseren, kon in Zwolle na het laatste fluitsignaal het feest losbarsten.

Almere City FC – Sparta Rotterdam 1-1Lang leek het ook in Almere zonder doelpunten te eindigen. Een eigen goal zorgde uiteindelijk voor vreugde bij Sparta en treurnis in Zwolle. Cees Toet tikte een voorzet van Mario Bilate in zijn eigen goal. Net op het moment dat in Zwolle de feestartikelen weer werden opgeborgen, zorgde Mitchell Burgzorg namens Almere City FC voor de gelijkmaker.

Aangezien het daarbij bleef, is Zwolle kampioen. Sparta staat nog steeds maar een puntje voor op nummer drie FC Eindhoven. Helmond Sport verzuimde tweede te worden door het thuisverlies tegen Cambuur.

Overige uitslagenHelmond Sport - SC Cambuur 1-3MVV Maastricht - Go Ahead Eagles 1-2FC Dordrecht - FC Den Bosch 4-3FC Oss - Fortuna Sittard 1-3SC Veendam – Telstar 1-1Willem II - AGOVV Apeldoorn 5-0FC Volendam - FC Emmen 3-1 Foto: VI Images