Zwolle beslecht in de verlenging streekderby met Eagles

PEC Zwolle heeft zich na verlenging geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. Go Ahead Eagles verloor in een uiteindelijk spectaculair duel met 3-2 van zijn streekgenoot. Fred Benson (op de foto in duel met Cendro Misidjan) was met twee goals in de extra tijd belangrijk.

Hoewel het een streekderby betrof, boden beide elftallen de ruim zesduizend toeschouwers in Deventer weinig spektakel in de eerste helft. Tien minuten na rust werd er wel gescoord, maar dat zal het thuispubliek weinig vrolijk hebben gestemd. Younes Mokhtar passeerde doelman Nick Marsman vanaf achttien meter met een droge knal.

De reactie van Go Ahead liet niet lang op zich wachten. Quincy Promes stuurde Xander Houtkoop diep, waarna de 23-jarige aanvaller gelijk maakte met een schuiver in de korte hoek. Het team van trainer Erik ten Hag zette daarna nog druk in de hoop op een tweede treffer, maar die kwam er niet meer in de reguliere speeltijd.

Zwolle begon voortvarender aan de extra tijd en kwam na zes minuten opnieuw op voorsprong. Benson schoof een voorzet van Achenteh achter Marsman. Go Ahead sloeg een minuut later echter alweer terug dankzij een hard schot van Cas Peters.

Houtkoop liet in het tweede kwartier van de verlenging vervolgens enkele grote kansen op de overwinning liggen, waarna Go Ahead het deksel drie minuten voor tijd op de neus kreeg toen Benson een voorzet van invaller Frank Olijve binnentikte.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.