Zwitsers FC Sion lapt sancties UEFA aan zijn laars

FC Sion heeft de Zwitserse bond in een vervelende situatie gebracht. De club van verdediger Michael Dingsdag kreeg deze zomer van wereldvoetbalbond FIFA een transferverbod opgelegd, vanwege ongeoorloofd handelen bij een transfer in 2008. Als gevolg hiervan mocht FC Sion tot en met januari geen gebruik maken van zijn vijf zomerversterkingen, onder wie ex-Ajacied Gabri.

Zwitsers FC Sion lapt sancties UEFA aan zijn laars

Eind vorige week won de club uit het Franstalige kanton Wallis evenwel de civiele procedure die ze had aangespannen tegen de Zwitserse bond. Die moest het verbod opheffen, waardoor Gabri (overgekomen van Umm Salal) en de vier andere nieuwkomers afgelopen zaterdag hun opwachting konden maken tijdens het competitieduel met FC Luzern (1-1).

De FIFA en de UEFA bestrijden de geldigheid van de rechterlijke uitspraak en hebben de Zwitserse bond gedreigd met sancties. Die kunnen uitsluiting van de Zwitserse teams in Europees verband en schorsing van de nationale ploeg tot gevolg hebben. Vanwege het vorige week uitgesproken vonnis staat de Zwitserse bond momenteel machteloos.

Naar verwachting zal de UEFA donderdag een duidelijk standpunt innemen aangaande de kwestie-FC Sion. Hoofdtrainer Laurent Roussey heeft al aangekondigd het vijftal rekruten gewoon op te stellen tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Celtic. 'Volgens mij is iedereen beschikbaar. Als ze in de Zwitserse competitie mogen spelen, waarom dan niet in Europa?' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's