Zwitserland en Oostenrijk beide onderuit

De twee gastheren van het komende EK gingen dinsdag beiden onderuit. Japan klopte op de valreep Zwitserland, terwijl Oostenrijk opnieuw teleurstelde, ditmaal tegen Chili.

Zwitserland-Japan 3-4
In Klagenfurt verspeelde Zwitserland een 2-0 voorsprong, die na dertien minuten al op het scorebord stond dankzij treffers van Ludovic Magnin en Blaise N'Kufo. De spits van FC Twente benutte een strafschop. Toch verloor Zwitserland, bij wie Valon Behrami de zondebok was. De verdediger van Lazio veroorzaakte twee strafschoppen, beide verzilverd door Shunsuke Nakamura, en was tevens schuldig aan een derde tegentreffer. In de 52ste minuut vergreep hij zich aan Matsui, in de 67ste minuut liet hij Maki ongehinderd raak koppen en in de 77ste minuut ging hij in de fout tegen Maki, waarna Nakamura voor de 2-3 zorgde. Zwitserland kwam nog wel op gelijke hoogte dankzij Johan Djourou. Maar in blessuretijd sloeg Yano toe: 3-4.

Oostenrijk-Chili 0-2
Voor het achtste duel op rij bleef Oostenrijk zonder overwinning. In het Ernst Happel-Stadion bleek Chili te sterk. De zege van de bezoekers was verdiend. De Oostenrijkers wisten alleen in de openingsfase te overtuigen, maar werden vervolgens weggespeeld voor de slechts twaalfduizend toeschouwers in Wenen. Hugo Droguett en Eduardo Rubio tekenden na rust voor de treffers. Sinds de 4-1 zege op Trinidad en Tobago van november 2006 heeft Oostenrijk in acht duels vijf keer gelijkgespeeld (Malta, Ghana, Paraguay, Japan en Tsjechië) en drie keer verloren (Frankrijk, Schotland en Chili).