Zweeds duo schiet Heerenveen naar bekerwinst op NEC

SC Heerenveen heeft zich na FC Twente als tweede club geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker. NEC werd met 3-1 verslagen dankzij Patrik Ingelsten en Viktor Elm.

De twee Zweden die deze winter werden overgenomen van Kalmar FF, beslisten het bekerduel een kwartier voor tijd. Ingelsten zette Heerenveen op voorsprong na een prima loopactie en twee minuten later verdubbelde Elm de marge met een vergelijkbare treffer.

In de eerste helft was NEC nog op voorsprong gekomen na een schitterend schot van Lasse Schöne, hij knalde een afvallende bal hard in de kruising. Een minuut later stond het weer gelijk, Paulo Henrique schoot na een mooie individuele actie de bal met buitenkant rechts binnen.

In de eerste helft was Heerenveen de bovenliggende partij, tot de 0-1 van Schöne. Na rust leek NEC dichter bij de voorsprong, maar Ingelsten en Elm beslisten het duel in het voordeel van de Friezen.

SC Heerenveen en FC Twente weten donderdag welke twee clubs zich nog meer plaatsen voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De wedstrijden Roda JC-FC Volendam en AZ-NAC Breda staan dan nog op het programma.