Zweden Onder-21 Europees kampioen

Zweden Onder-21 heeft voor het eerst het Europees kampioenschap gewonnen. Na penalty's waren de Scandinaviërs te sterk voor Jong Portugal. Oscar Hiljemark (PSV) en Simon Tibbling (FC Groningen) stonden in de basis.

Portugal kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. De vrije trap van Sérgio Oliveira strandde op de lat. Die kans was symbolisch voor het Portugese overwicht in de openingsfase. Pas in de slotfase van de tweede helft wist Zweden zich daar enigszins aan te ontworstelen.

Vlak na de pauze kreeg ex-Feyenoorder John Guidetti (op de foto in duel met William Carvalho) een grote kans, maar hij mikte net over. Daarna nam Portugal het initiatief weer, hoewel Guidetti in de slotfase opnieuw twee keer gevaarlijk was.

Gescoord werd er niet en ook na verlenging stond het nog 0-0. Penalty's moesten daarom uitkomst bieden en de strafschoppen werden door Zweden het beste genomen. Carvalho, een van de grote sterren van dit toernooi, miste de beslissende penalty. Guidetti was een van de doelpuntenmakers aan Zweedse zijde.