Zweden bezegelt lot Turkije, gouden wissel Avdijaj

Dankzij een benutte strafschop van Andreas Granqvist mag Zweden blijven dromen van promotie naar de hoogste divisie van de Nations League. Turkije is gedegradeerd uit Groep 2 van Nations League B.

Turkije
Turkije
0 - 1
Zweden
Zweden

Met zeven punten uit drie duels stak Rusland met kop en schouders boven de rest uit, maar Zweden had nog een kleine kans om als groepswinnaar te promoveren. Dan moesten wel de laatste twee duels gewonnen te worden. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Turkije, dat bij een nederlaag zou degraderen.

De kansen waren echter schaars in Konya. Beide landen wilden wel, maar kregen nauwelijks kansen. Rusland leek de lachende derde te worden, want bij een gelijkspel zou promotie een feit zijn. In de zeventigste minuut kwam Zweden echter op voorsprong. Na een overtreding op Marcus Berg kregen de bezoekers een strafschop, die door Granqvist werd benut.

Door de overwinning heeft Zweden nu vier punten uit drie duels, waarmee het tweede staat. Bij een thuiszege op Rusland zondag promoveert het naar de hoogste divisie. Turkije eindigt als laatste en degradeert naar Nations League C.

Kosovo

Donis Avdijaj beleefde op Malta een avond om nooit te vergeten, want de aanvaller van Willem II maakte zijn eerste twee doelpunten in het shirt van Kosovo. Avdijaj kwam in de 71ste minuut bij een 0-2 stand binnen de lijnen en had slechts zeven minuten nodig om het net te vinden.

De aanvaller had meteen de smaak te pakken, want twee minuten later had hij ook de 0-4 gemaakt. Door de overwinning heeft Kosovo dinsdag aan een gelijkspel thuis tegen nummer twee Azerbeidzjan, dat zaterdagavond met 2-0 won van Faeröer, genoeg om te promoveren naar League C.