Zwarthoed houdt Go Ahead overeind in Bossche storm

Go Ahead Eagles heeft met de grootst mogelijke moeite een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Den Bosch: 0-0. Bij de thuisclub debuteerde Harry Decheiver als trainer, terwijl Paul Beekmans dat deed bij de Bosschenaren.

Na een doelpuntloze eerste helft was het bij Go Ahead na rust zo nu en dan een schiettent achterin. De degradant was in de problemen gekomen door een rode kaart voor Randy Wolters in de 54ste minuut, vanwege een harde overtreding op Furhgill Zeldenrust.

Den Bosch kreeg vervolgens kans op kans, maar Zwarthoed had keer op keer een antwoord paraat en verijdelde vijf honderdprocentkansen. De geroutineerde doelman gaf op die manier het goede voorbeeld aan collega Kees Heemskerk van Den Bosch, met drie fouten de grote schlemiel rond de bekeruitschakeling tegen VVSB (2-3) van vorige week, die trainer René van Eck zijn baan kostte. In extremis toonde Heemskerk op zijn beurt ook zijn klasse, door Go Ahead van scoren af te houden.

Op de ranglijst schiet Go Ahead, waar Dennis Demmers vorige week werd ontslagen, weinig op met het punt. De geel-roden staan zesde met zeventien punten achterstand op koploper Sparta Rotterdam. Den Bosch is de nummer veertien van de ranglijst.