Zwarte jaarcijfers PSV en lichte stijging van de omzet

Reacties

PSV heeft het boekjaar 2014/15 afgesloten met een positief resultaat van 0,4 miljoen euro. De omzet steeg ten opzichte van een jaar eerder heel lichtjes, van 63,2 naar 63,3 miljoen euro. Dat heeft de club bekendgemaakt.

Zwarte jaarcijfers PSV en lichte stijging van de omzet

PSV blijft voorlopig prima op koers van het meerjarenplan, dat werd opgesteld ten tijde van de financiële herstructurering die werd doorgevoerd in het seizoen 2011/12. Voor het nu afgesloten boekjaar had de club een break-evenpoint voorzien. De huidige ontwikkelingen mogen daarom als positief worden bestempeld. De inmiddels vertrokken algemeen directeur Tiny Sanders heeft PSV in prima staat achtergelaten.

PSV moest afgelopen seizoen wederom 2,6 miljoen euro crisistaks betalen. Desondanks wist de club zwarte jaarcijfers te schrijven. Dat komt mede door de transfer van Kevin Strootman. De middenvelder werd voor twintig miljoen euro verkocht aan AS Roma.

Peter Swinkels vertrekt als president-commissaris van PSV. Hij wordt opgevolgd door Jan Albers (62), die al lid van de raad van commissarissen was. Hans van Breukelen is voor een jaar herbenoemd als commissaris. Nieuw in de rvc is Bert van der Els, die is benoemd voor een periode van vier jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.