Zware tegenslag voor Messi: zes tot acht weken aan de kant

Barcelona zal het de rest van het kalenderjaar waarschijnlijk moeten stellen zonder Lionel Messi. De Catalaanse club heeft maandagmiddag naar buiten gebracht dat de 26-jarige sterspeler door een dijbeenblessure zes tot acht weken aan de kant zal staan.

Zware tegenslag voor Messi: zes tot acht weken aan de kant

Messi viel zondag tegen Real Betis (4-1) voortijdig uit met een nieuwe spierblessure. Waar eerdere kwetsuren aan zijn hamstrings hem slechts kortstondig aan de kant hielden, is het ditmaal serieus. Barcelona-trainer Gerardo Martino mag blij zijn als hij nog voor de jaarwisseling weer kan rekenen op de viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar.

Sinds zijn uitvallen tegen Betis uitten verschillende betrokkenen al hun bezorgdheid over de fysieke staat van de Argentijnse dribbelaar. Waar hij vorig seizoen nog in liefst negentien achtereenvolgende competitieduels scoorde, haalde Messi sinds april steeds vaker het nieuws door blessures en steeds minder door zijn goals.

De discussie over vormverlies en de afnemende kwaliteit van zijn gestel steeg daardoor tot ongekende hoogte. Na bezorgde uitlatingen van Barcelona-trainer Gerardo Martino en Cesc Fabregas voelde de Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella de bui al hangen: 'Ik ben geen specialist, maar al die blessures, dat kan toch geen toeval meer zijn?'

Gedesillusioneerd zoekt Lionel Messi de dug-out op tijdens de uitwedstrijd tegen Real Betis.
Gedesillusioneerd zoekt Lionel Messi de dug-out op tijdens de uitwedstrijd tegen Real Betis.

Ook Martino sprak, naar nu blijkt terecht, al zijn bezorgdheid uit. 'Dit is al zijn derde blessure van het seizoen. Dat kan ook in mentaal aspect een rol gaan spelen. We gaan het er met Lionel over hebben.'

Aderlating
Op het eerste oog is het wegvallen van Messi voor Barcelona een grote aderlating, maar het aantal wedstrijden waarin de koploper van de Primera División geen beroep kan doen op hem is te overzien.

In de Spaanse competitie gaan waarschijnlijk alleen de duels met Granada, Athletic de Bilbao, Villarreal, Getafe en Elche aan hem voorbij. De topper op 12 januari tegen Atlético Madrid lijkt haalbaar.

In Groep H van de Champions League is Barcelona na vier speelronden al geplaatst voor de achtste finales. Wel is het ontbreken van Messi mogelijk een voordeel voor Ajax, dat op 26 november in de thuiswedstrijd tegen Barça strijdt voor Europese overwintering.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen