Zwalkend Vitesse nog wel ijzersterk op vreemde bodem

Reacties

● FC Twente won zijn laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie. In de Grolsch Veste komen de Tukkers sterk voor de dag want de ploeg is met vorig seizoen meegerekend al vijftien duels ongeslagen.

Zwalkend Vitesse nog wel ijzersterk op vreemde bodem

● De laatste ploeg die erin slaagde FC Twente in de Grolsch Veste te verslaan is de tegenstander van vanavond. Vitesse won op 10 maart 2013 met 0-1 (doelpunt was van Wilfried Bony, nu spelend voor Swansea City).

● Vitesse heeft een reeks van zeven uitduels zonder nederlaag in de Eredivisie (W5, G2).

● Vitesse is op dit moment de best presterende uitploeg in de Eredivisie met tweeëntwintig punten uit twaalf uitduels.

● FC Twente is op schot in zijn laatste vier thuiswedstrijden getuige de veertien goals die er vielen: tegen NAC werd het 5-2 , tegen Go Ahead, Heracles en SC Cambuur zegevierden de Tukkers 3-1.

● Vitesse presteert matig in 2014: de ploeg won vier Eredivisieduels  op rij niet en in het nieuwe jaar alleen bij PEC uit met 1-2.

● Dusan Tadic is de meest waardevolle speler van FC Twente met tien goals (waarvan zeven strafschoppen) en elf assists.

● De meest waardevolle speler van Vitesse - Lucas Piazon met elf treffers en acht assists - scoorde niet en gaf nog geen assists in 2014 (vijf duels). De Chelsea-huurling scoorde in zeven van zijn eenentwintig duels voor de Arnhemmers, al die zeven wedstrijden won Vitesse.

● FC Twente-clubtopscorer Luc Castaignos (twaalf goals) scoorde vier thuisduels op rij voor FC Twente.

● Vitesse scoorde in zijn laatste twee Eredivisieduels niet (AZ 0-2 en ADO 0-0). De ploeg maakte in 2014 slechts vier doelpunten in vijf duels, samen met FC Groningen het minst van alle Eredivisieploegen.

● Beide ploegen noteerden in drieëntwintig Eredivisieduels zes clean sheets.

● Vitesse scoort met vorig seizoen meegeteld al dertien uitduels op rij in de Eredivisie. De ploeg maakte tot nu toe de meeste uittreffers in de competitie (26).

● FC Twente scoort reeds negentien Eredivisieduels op rij. Dit is de langst lopende reeks van alle ploegen in de huidige competitie.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.