Zwalkend PEC zoekt naar verlossing tegen ADO

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Voor hekkensluiter PEC Zwolle telt vrijdagavond tegen ADO Den Haag alleen een zege.

Zwalkend PEC zoekt naar verlossing tegen ADO
Speelronde: 8
Aftrap: vrijdag 30 september, 20.00 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• PEC Zwolle draagt na zeven speelrondes nog altijd de rode lantaarn met twee puntjes. ADO Den Haag heeft de bliksemstart niet door kunnen trekken en staat na drie achtereenvolgende nederlagen in de Eredivisie op de tiende plaats.

• Dit affiche is toe aan aflevering twaalf in het kader van de Eredivisie. De historische cijfers zijn duidelijk in het voordeel van PEC Zwolle, dat zeven keer zegevierde en slechts eenmaal verloor. Drie keer kende de confrontatie geen winnaar.

• PEC trof in de laatste achttien Eredivisie-duels met ADO Den Haag altijd minimaal eenmaal doel, wedstrijden in de Hofstad meegerekend. De laatste keer dat de club uit Zwolle zonder treffer bleef was in 1980, toen ADO met 2-0 triomfeerde.

• De formatie van trainer Ron Jans kwam tijdens de voorbije vijf competitieduels niet tot winst in eigen huis. Dat is de slechtste reeks sinds de acht thuiswedstrijden zonder zege tussen 2004 en 2012. In de tussenliggende jaren kwam PEC uit in de Jupiler League.

• Bram van Polen, een icoon van het PEC van de laatste jaren, kan zijn 250ste competitieduel afwerken in dienst van de KNVB-bekerwinnaar van 2014. Van Polen beleefde zijn debuut op 12 oktober 2007 in het Jupiler League-duel met AGOVV Apeldoorn.

• Zowel PEC Zwolle als ADO Den Haag incasseerde dit seizoen al zes goals uit standaardsituaties. Daarmee voeren beide clubs met ook nog Go Ahead Eagles dit klassement aan.

Bram van Polen kan zijn 250ste competitieduel spelen voor PEC Zwolle.
Bram van Polen kan zijn 250ste competitieduel spelen voor PEC Zwolle.

• Zeljko Petrovic probeert te voorkomen dat hij voor de vierde keer op rij onderuit gaat in de Eredivisie. Zijn voorganger Henk Fraser, die inmiddels actief is voor Vitesse, zette nooit een dergelijke serie neer.

• Opvallend is dat ADO in zijn laatste zes wedstrijden telkens op een 1-0 achterstand kwam. Alleen tijdens de eerste speelronde, tegen Go Ahead Eagles (3-0), overkwam dat de residentieclub niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.