Zwalkend NEC hoopt op bekerkater AZ

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. NEC hoopt na het ontslag van Peter Hyballa op een schokeffect in het thuisduel met verliezend bekerfinalist AZ.

Zwalkend NEC hoopt op bekerkater AZ

Speelronde: 33
Aftrap: zondag 7 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Bij NEC is er de hoop op een schokeffect na het gedwongen vertrek van Hyballa. De Nijmegenaren bezetten de zeventiende plaats en moeten winnen om nog een reële kans te hebben nacompetitievoetbal te ontlopen. Tegenstander AZ verloor afgelopen week de KNVB-bekerfinale en moet zich daardoor opmaken voor deelname aan de play-offs om een Europees ticket.

• NEC - AZ is toe aan de 33ste aflevering in de Eredivisie. De balans is voorlopig precies in evenwicht met elf overwinningen voor de Nijmegenaren, tien remises en elf zeges voor de Alkmaarders.

• Lange tijd zag het er niet naar uit dat het dit seizoen nog zou gebeuren, maar inmiddels dreigt NEC nog deze jaargang zijn zeshonderdste Eredivisie-nederlaag te lijden. De teller staat momenteel op 599 verliesbeurten.

• De vorige vijf keer waarin NEC tijdens een Eredivisie-seizoen van trainer wisselde bleef een schokeffect (in de vorm van een overwinning) uit: drie remises en twee nederlagen.

Samenvatting: Vitesse schrijft in De Kuip historie tegen AZ

• NEC verloor zijn laatste zeven Eredivisie-wedstrijden. Dat is de slechtste reeks voor de equipe uit Nijmegen sinds een serie van acht nederlagen tussen april en augustus 2013.

• Verliezend bekerfinalist AZ zegevierde deze jaargang in slechts drie van de elf Eredivisie-wedstrijden tegen de teams die momenteel de onderste zes plaatsen bezetten.

Alireza Jahanbakhsh stuit met AZ op zijn oude club NEC. De buitenspeler was in het verleden al tweemaal trefzeker tegen zijn voormalige werkgever. Alleen tegen Heracles Almelo (drie goals) scoorde hij nog vaker.

• Met dertien gelijke spelen mag AZ zich de remisekoning van de Eredivisie noemen. De laatste keer dat de Alkmaarders vaker gelijkspeelden, was in het seizoen 1983/84 (veertien keer).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.