Zwalkend Internazionale haalt discipline aan

Reacties

De spelers van Internazionale slapen een weekje niet thuis. Die noodmaatregel heeft de clubleiding afgekondigd als gevolg van de sportieve crisis waarin de ploeg van coach Stefano Pioli verkeert.

Zwalkend Internazionale haalt discipline aan

De club gaat in ritiro, oftewel een besloten trainingskamp om de crisis in de kiem te smoren; een niet unieke maatregel in Italië. De spelers verblijven op het trainingscomplex deze week om zich optimaal voor te bereiden op het duel van zondag, thuis tegen nummer drie Napoli.

Het duel bij Fiorentina van zaterdag was al de vijfde competitiewedstrijd op rij waarin de Nerazzurri  niet wonnen. In een doelpuntenfestival werd met 5-4 verloren, bovendien werden tussen de 63ste en de 79ste minuut liefst vier goals geïncasseerd.

Als gevolg van die teleurstellende verliespartij zou Pioli, die Frank de Boer in Milaan opvolgde, zijn ontslag aan hebben geboden. Italiaanse media meldden evenwel dat dat niet is geaccepteerd door de clubleiding.

Door de slechte serie is Inter inmiddels afgezakt naar de zevende plek in de Serie A, een stek die aan het einde van het seizoen geen Europees voetbal oplevert.

Door de nederlaag tegen Fiorentina had Internazionale ongewild wel een flink aandeel in een mijlpaal. De afgelopen speelronde in de Serie A eindigde immers met liefst 48 goals. Sinds het seizoen 2004/05 was er niet meer zo vaak gescoord in één speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.