Zwalkend FC Twente weet niet meer wat zegevieren is

In de aanloop naar de 24ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan SC Heerenveen en FC Twente tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion.

Zwalkend FC Twente weet niet meer wat zegevieren is

SC HEERENVEEN - FC TWENTE

SC Heerenveen won één keer in 2013 (RKC 0-1) en pakte uit zijn laatste vijf duels vijf punten (W1, G2, V2).

SC Heerenveen is in eigen huis in balans. Het won vier keer, verloor evenvaak en speelde drie keer gelijk (doelcijfers 18-18).

Filip Djuricic schiet het meest op doel in de Eredivisie. De spelverdeler van Heerenveen ondernam vijftig pogingen op het vijandelijke doel.

FC Twente is voor het eerst in tien jaar vijf opeenvolgende wedstrijden zonder zege (G4, V1). In het seizoen 2002/03 gebeurde het de Tukkers ook. Opvallend genoeg waren het destijds ook de eerste vijf wedstrijden na de winterstop.

Alfred Finnbogason is met zijn zestien treffers verantwoordelijk voor vijftig procent van de doelpunten van SC Heerenveen.

Twente-spits Luc Castaignos scoorde nog niet in 2013. De Schiedammer is nu 451 minuten zonder goal in de Eredivisie.

De laatste twee ontmoetingen tussen de ploegen in het Abe Lenstra Stadion waren zeer doelpuntrijk en kende verschillende winnaars. In het seizoen 2010/11 wonnen de Friezen met 6-2. Een jaar later zegevierden de Tukkers met 1-5.

FC Twente heeft de meest efficiënte defensie van de Eredivisie. Slechts 8,97 procent van de kansen van tegenstanders betekent een doelpunt (twintig tegentreffers op 223 doelpogingen).

Dusan Tadic is de meest waardevolle speler van FC Twente met elf goals en elf assists. De Serviër speelde in totaal al vijf duels met de Friezen en scoorde daarin vier keer.

FC Twente houdt in 48 procent van zijn duels zijn doel schoon (elf clean sheets in 23 duels).

SC Heerenveen stond vorig seizoen na speelronde 23 op plek vier met 44 punten (twaalf winstpartijen). Nu bezit de ploeg van trainer Marco van Basten 23 punten en vindt zich terug op plek veertien (vijf winstpartijen).

FC Twente heeft het minst aantal punten (44) na 23 speelronden sinds vijf seizoenen. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's