Zwalkend FC Groningen moet letten op flitsende NEC-tieners

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Groningen treedt woensdag voor eigen publiek aan tegen NEC.

Zwalkend FC Groningen moet letten op flitsende NEC-tieners
Speelronde: 29
Aftrap: woensdag 5 april, 19.45 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Als gevolg van een dramatische serie is FC Groningen weggezakt naar de twaalfde plaats. De ploeg van trainer Ernest Faber moet als de wiedeweerga duels gaan winnen om nog kans te maken op de play-offs om Europees voetbal. NEC, dat evenmin kan bogen op goede recente prestaties, heeft maar twee punten minder dan FC Groningen.

• FC Groningen koestert een fraaie balans in Eredivisie-thuisduels met NEC. De vorige 28 ontmoetingen mondden uit in veertien thuiszeges, twaalf gelijke spelen en slechts twee zeges voor de ploeg uit Nijmegen.

• Inmiddels wacht FC Groningen al tien Eredivisie-duels op een overwinning. Slechts vier keer in de clubhistorie zetten de noorderlingen een langere reeks zonder zege op het hoogste niveau neer, voor het laatst in de periode mei-november 2002 (destijds twaalf Eredivisie-wedstrijden zonder driepunter).

• Sinds de jaarwisseling noteerde FC Groningen al zeven gelijke spelen, nog maar één minder dan in heel 2016.

In Nijmegen leverde deze confrontatie eerder dit seizoen geen winnaar op: 1-1.
In Nijmegen leverde deze confrontatie eerder dit seizoen geen winnaar op: 1-1.

• In de eerste veertien thuiswedstrijden van dit Eredivisie-seizoen pakte FC Groningen slechts zestien punten. Nooit deden de noorderlingen het slechter sinds de invoering van het systeem van drie punten voor een overwinning in het seizoen 1995/96.

• Net als FC Groningen zit NEC in een wak. In de laatste negen speelrondes sprokkelde de equipe van coach Peter Hyballa slechts drie punten bijeen: één overwinning en acht nederlagen.

• Liefst acht van de 27 goals die NEC dit Eredivisie-seizoen maakte, werden geproduceerd door tieners, oftewel een clubrecord. In 2001/02 zetten zeven teenagers hun handtekening onder een NEC-treffer.

• Mohamed Rayhi is de laatste maanden weinig effectief. De NEC-aanvaller scoorde met slechts één van zijn laatste 58 schoten in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.