Zwakke reeks uitduels Ajax, veel goals bij Schalke

Reacties

Dinsdagavond gaat de tweede speelronde in de Champions League van start. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de duels in de groepen E tot en met H.

Zwakke reeks uitduels Ajax, veel goals bij Schalke

● Paris Saint-Germain presteert ijzersterk in Champions League-wedstrijden op eigen terrein. Van de 27 thuisduels verloren de Parijzenaars er maar vier, tegen negentien zeges en vier gelijke spelen. Die verliespartijen kwamen tot stand tegen achtereenvolgens AC Milan (0-1), Deportivo La Coruña (1-3), Chelsea (0-3) en CSKA Moskou (1-3).

● Barcelona presteert de laatste tijd matig in Champions League-duels buiten het eigen Camp Nou. Van de laatste dertien uitwedstrijden wonnen de Catalanen er maar vier, tegen drie gelijke spelen en zes nederlagen. Kijken we alleen naar uitduels in de groepsfase, dan pakken de cijfers beter uit: Barcelona verloor maar twee van zijn laatste 22 uitbeurten (W13, G7).

● Ajax probeert dinsdag op bezoek bij APOEL Nicosia een einde te maken aan een zwakke reeks uitwedstrijden in de Champions League. Sinds de 2-0 zege bij Dinamo Zagreb op 18 oktober 2011 bleven de Amsterdammers zeven uitduels op rij zonder winst (drie gelijke spelen en vier nederlagen, doelcijfers 4-13).

● Schalke 04 staat op eigen veld tegenover het Sloveense NK Maribor. In de laatste acht thuiswedstrijden van de ploeg uit Gelsenkirchen regende het doelpunten. In totaal vielen er 29 treffers in de Veltins Arena (gemiddeld 3,63): dertien voor Schalke en zestien voor de bezoekers. Schalke behaalde in die reeks drie overwinningen en leed evenzovele nederlagen.

De Veltins Arena, de thuishaven van Schalke 04.
De Veltins Arena, de thuishaven van Schalke 04.

● Bayern München speelt in de Champions League voor de zesde keer op Russische bodem tegen een Russische opponent (CSKA Moskou). De Zuid-Duitsers bleven bij hun vijf eerdere bezoekjes telkens ongeslagen (W3, G2). Vorig jaar won Bayern de poulewedstrijd bij CSKA Moskou met 3-1, mede door een treffer van Arjen Robben.

● Manchester City staat in het Etihad Stadium tegenover AS Roma. The Citizens speelden tot dusverre tien thuiswedstrijden in de Champions League en kwamen in negen daarvan telkens tot scoren (negentien goals in totaal). Alleen in de vorige thuiswedstrijd, de achtste finale van het vorige seizoen tegen Barcelona, kwam City niet tot scoren (0-2).

● FC Porto, dat in Lviv de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk speelt, is voorlopig de meest productieve ploeg in dit prille CL-seizoen. De Portugese grootmacht maakte tijdens de eerste speelronde zes doelpunten in het thuisduel met BATE Borisov (6-0). Dat zijn nu al meer treffers dan tijdens de hele vorige CL-jaargang, toen FC Porto in zes groepsduels niet verder kwam dan vier goals.

● Chelsea, dat op bezoek gaat bij Sporting Lissabon, heeft goede papieren tegen Portugese clubs. De Londenaren wonnen zeven van de negen eerdere ontmoetingen, tegen één gelijkspel en één nederlaag. Sporting is de derde club waartegen Chelsea in Europees verband uitkomt. Eerder werden alleen Benfica (drie keer) en FC Porto (zes keer) gekoppeld aan The Blues.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.