Zwak gestart PEC topclub op basis van recente resultaten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PEC Zwolle probeert het goede gevoel na de winst in de IJsselderby te behouden in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Roda JC Kerkrade.

Zwak gestart PEC topclub op basis van recente resultaten
Speelronde: 12
Aftrap: zaterdag 5 november, 20.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• PEC Zwolle lijkt de matige competitiestart achter zich te hebben gelaten. Dankzij de 3-1 overwinning op Go Ahead Eagles klom het team van coach Ron Jans vorige week naar de tiende plaats. Toch heeft PEC nog altijd maar vier punten meer dan nummer laatst Roda JC Kerkrade.

• Het treffen tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade is toe aan de zestiende editie in de Eredivisie. De club uit Overijssel zette zeven van de vorige vijftien duels in winst om. Roda JC kraaide vijf keer victorie en drie keer bleef een winnaar uit.

• Voor de laatste Eredivisie-zege van Roda JC Kerkrade op PEC Zwolle moeten we terug naar 29 november 2002, toen het 2-0 werd. Sindsdien bleven de Limburgers in negen achtereenvolgende competitieduels met PEC zonder zege (vier remises en vijf nederlagen).

• Na een povere start gaat het PEC voor de wind. De afgelopen vier competitiewedstrijden leverden tien punten op. Alleen Ajax pakte net zoveel punten in die periode.

PEC-trainer Ron Jans kwam als speler uit voor Roda JC.
PEC-trainer Ron Jans kwam als speler uit voor Roda JC.

• PEC Zwolle aast op de derde competitiezege op rij. De laatste keer dat de formatie van trainer Ron Jans een hattrick realiseerde was in december 2014.

• Roda JC kreeg in de vorige twee uitwedstrijden, tegen Excelsior (0-1) en FC Twente (0-0), geen doelpunt om de oren. De laatste keer dat de Limburgers in drie achtereenvolgende uitduels het doel schoon hielden was in de jaargang 2005/06.

• Jans stuit in zijn trainersloopbaan al voor de 25ste keer op Roda JC, de club die hij als speler diende. De balans van de oefenmeester tegen de Limburgers is positief met dertien zeges, acht remises en drie nederlagen.

• Roda JC kreeg in de voorbije drie competitieduels liefst 51 schoten om de oren. Dit 'bombardement' leidde tot slechts één tegentreffer, die van Edouard Duplan tijdens het thuisduel met ADO Den Haag (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.