Zwak De Graafschap kansloos ten onder tegen NEC

De Graafschap heeft zondag voor de zesde keer op rij verloren. NEC won zonder overmatige inspanning van de Doetinchemse degradatiekandidaat (2-0), dat niets in te brengen had in De Goffert.

Al snel keek De Graafschap tegen een achterstand aan. Na twaalf minuten incasseerde doelman Joost Terol, die de geblesseerde Yves de Winter verving, een doelpunt. Een strakke combinatie tussen Lasse Schøne en Género Zeefuik werd afgerond door de Deense middenvelder: 1-0. Wel moet gezegd worden dat de verdedigers van De Graafschap het de NEC'ers zeer gemakkelijk maakten.

In de 41ste minuut kregen De Superboeren de grootste kans van de wedstrijd. Een hakbal van Rydell Poepon werd door Michael de Leeuw gecontroleerd, maar de aanvaller schoot op de paal.

Door de kans kreeg de formatie van trainer Richard Roelofsen vier minuten voor rust nog hoop op een resultaat, maar drie minuten later was daar weinig meer van over. Een harde tackle van Lion Kaak met gestrekt been op Ryan Koolwijk leverde de middenvelder van De Graafschap een rode kaart op.

Een kwartier na rust brachten de Nijmegenaren De Graafschap de nekslag toe. Zeefuik speelde op kinderlijke wijze de defensie van de bezoekers uit en tilde de score naar 2-0. Pas in de slotfase kreeg de thuisploeg weer kansen, maar beperkte Terol de schade met enkele fraaie reddingen.

NEC verschijnt door de zege in het linkerrijtje op de negende plaats. Voor De Graafschap blijft de situatie nog steeds nijpend; de ploeg staat laatste met zestien punten. Foto's: VI Images